1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet 20 mb netia opłaca się w ogóle?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ucho333, Maj 17, 2010.

  1. ucho333

    ucho333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam pytanko mam możliwość podpięcia neta z netii 20 mb,ale niewiem czy jest sens bo czy tak naprawdę bedę mógł ściągać z prędkościa te "chociażby" 15mb/sek.Jakie są limity downloadu na skrzynkach p2m,na torkach,na serwerach hostujących(rapidshare,megaupload itp.).Ma ktoś takiego neta polecacie czy odradzacie?Może wziąśc jednak tego 4mb lub 8.Ceny w sumie są podobne do tych 20 bm trzbea 20 zł dopłacić to juz tyle można.Nie wiedziałem gdzie założyć temat wybrałem taki najbardziej neutralny dział w razie czego proszę o przeniesienie.Jeśli można to proszę o dość szybkie odpowiedzie bo musze się zdecydować do końca miesiąca,a przynajmniej pasowalo by.Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. elosiema

    elosiema Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    241
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak dużo ściągasz to czemu nie.A w serwisach typu rapidshare na premium nie ma limitu prędkości.
     
  4. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    na necie 20mb bedziesz sicgal max 3mb/s a nie 15 :D Ja mam w robocie neta z netii 20mb i moge smialo polecic. Jak masz dobre ******** to bedzie szlo max lacza. Jesli masz mozliwosc to bierz tego neta
     
  5. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    przepustowość łączona jest wyrażana w Mb a nie w MB ! to wielka różnica, Mb trzeba podzielić przez 8 i wychodzi Ci maxdprędkość którą osiągniesz ściągając z www lub torrentów, w przypadku 20Mb jest to transfer rzędu 2.5MB/s. Lepiej dowiedz się jakiego do tego dają uploada :D. ja mam łącze 10mb / 4mb i transfery mam 1.2MB/s // 0.5MB/s
     
  6. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No ok, ale nie mieszajcie mu już z tym liczeniem transferu, jak masz 20mb to jedzie max. 20mb, upload w netii przy 20mb to 1mb, ważne jest żebyś sprawdził czy na twojej linii w ogóle jest możliwe, że 20mb będzie działać, inaczej mówiąc czy są warunki techniczne, bo jeśli ich nie ma to kupisz 20mb, a nigdy nie wyciągniesz np. więcej niż 10mb.

    Ogólnie musisz zdobyć dane linii z routera, modemu itd. zależny co masz i jaki model zdobywa się je w inny sposób więc będziesz musiał sam dojść do tego jak je zdobyć.
    W zależności od uzyskanych parametrów dowiesz się ile wynosi Twój techniczny max.
    Ogólnie jest tak, że im wyższy snr margin (margines) tym lepiej przy jak najniższym Line attenuation (tłumienie).
     
  7. Saturas

    Saturas Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja mam neta z neti 4mb i z torrenta rapidshare pobiera mi się z prędkością 160kb/s a z megaupload chomika przeklej i resztę darmowych serwisów to 500+
     
  8. manukkk

    manukkk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A ja mam pytanie z innej beczki. Mam net z netii ale linie mam TP. Mogę wziąć tą opcję ?? Próbował już ktoś ??
     
  9. ucho333

    ucho333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za szybkie odpowiedzi.Postaram się jeszcze tak to zreasumować.Wiem,że 15 Megabitów to nie to samo co 15 Megabajtów chodziło mi bardziej o to czy ten net w mojej mieścinie będzie chodził jak te 15 Megabitów chociaż.Dzwoniłem do konsultanta netii i mi powidział,że są takie możliwości techniczne,żeby u mnie chodziło te 20 Megabitów.!neoandrew model mojego modemu to Sagem F@ast 800 E4 ,ale nie bardzo wiem jak zdobyć te dane z linii routera itp.Próbowałem google,ale coś mi to nie wychodziło,jak mógłbyś pomóc i troche rozjaśnić to było by fajnie.A z serwisów hostujących to nie interesuje mnie to ile trzeba czekać bo mam tak zrobione,że po każdym parcie net mi się rozłacza i podłącza sam tylko bardziej mi chodziło o to czy naprzykład na rapidsharze jest takie coś,że ściagam prędkościa 300kb/s i to już jest maks więcej nie wydoli.Znów się rozpisałem sory:)
     
  10. neoandrew

    neoandrew XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2009
    Posty:
    375
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. SuperElektro

    SuperElektro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mając linię tp możesz korzystac z internetu od netii. W razie pytań lepiej zadzwoń na ich infolinie i zapytaj o szczegóły. na Twoim miejscu tez wybrałbym z szybkością 20mb.
     
  12. ucho333

    ucho333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi chyba go wezme.A do wcześniejszych sugestii: Margines:34,50 dB ; Tłumienie 13 dB to dobrze?Pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum