1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet:Błąd (Xbox 360)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez XxCloudy, Maj 10, 2012.

  1. XxCloudy

    XxCloudy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę o pomoc ! Przeszukałem już dużo stronek z informacjami i pomocą do Xbox'a ale nie mogę nic znaleźć byłem nawet na supporcie Xbox'a i nic. Ale do rzeczy mój problem polega na tym ,że Xbox łączy się z siecią ale z internetem już nie o coś takiego: [​IMG] już sam nie wiem co może być przyczyną może ktoś z forum miał podobny problem bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje .

    (Net to radiówka). Na dole w bloku sąsiad ma skrzyneczkę i ona rozporowadza kablem internet na cały blok do każdego kto opłaca abonament kabel to (ethernet) czy jakoś tak. Kabel dochodzi mi do mieszkania i normalnie podpinam pod PC wpisuje ip, brame , maske , DNS itp. i wszystko śmiga teraz jest problem gdy chcę podpiąć kabel do Xbox'a odłączam od PC podłączam do X'a wpisuje tam też ip ,brame itp. Testuje łącze: X łączy się z siecią ale gdy chce połączyć się z internetem [​IMG] tak jak na obrazku który dodałem w temacie już niechce. Robiłem już wszsytko to co tylko mogłem ,znalazłem na forach i nic . :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XxCloudy

    XxCloudy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 9, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dodam jesz ,że mój X to wersja slim.
     
  4. XertisPL

    XertisPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam też mam radiowy internet i też tak chciałem kiedyś zrobić wpisywałem ip itp i nic nie pomagało a internet normalnie działał
    moim rozwiązaniem było kupienie routera nie wiem nie znam się na tym ale to mi pomogło ^_^
    nie wiem jak u cb poczekaj na opinie specjalistów

    Pozdrawiam
     
    1 osoba to lubi.
  5. discuspl

    discuspl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Kup jakis routerek na Wan z WiFi skonfiguruj go i po problemie :)

    Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  6. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zgadzam się z poprzednimi rozmówcami. Jeśli jest to WiFi rozdzielone kablem na innych. To pewnie w tej skrzyneczce jest tylko "Switch" - przełącznik sieciowy (Swith - przełącznik sieciowy). A konsola to dodatkowy adres IP. I w takim przypadku musiałbyś konsole podłączyć pod inne wyjście na "Switch-u".
    Wystarczy że kupisz najtańszy - dosłownie NAJTAŃSZY - router WiFi. i konsola leci bez kabla.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum