1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet co potrzebuje?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sopajkdioj, Lipiec 24, 2010.

  1. sopajkdioj

    sopajkdioj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam neostrade 1mb i modem usb speedtouch 330 nie mam karty sieciowej w kompie więc mam zamiar kupić karte sieciową usb ak23 za około 20zł i kabel ale jaki i co jeszcze muszę skonfigurowac i czy napewno to będzie działać?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Kup zwykly router przewodowy (jezeli nie potrzebujesz bezprzewodowego) i do tego kabel rj-45(ethernetowy). Podlacz i xa do routera i bedzie dzialac. A i oczywscie router podepnij pod modem.
     
  4. sopajkdioj

    sopajkdioj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale jak podpiąć modem usb do rutra ? i czy jest inna możliwość? np. z kartą sieciową? nie zawsze wszystko łapie bo jestem zielony więc jak mi to narysujecie na pańcie to wam podziękuje.
    post pisze z telefonu więc za błędy przepraszam.
     
  5. Hiszpan3lek

    Hiszpan3lek Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    614
    Polubienia:
    67
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Benidorm
    Nie wiem jak jest w Polsce ponieważ mieszkam w Hiszpanii(dokładnie z neostradą) po co podpinać modem a potem router? Nie lepiej odrazu router? Mogę podłączyć obojętnie jaki router i u mnie hula... Po prostu kupujesz router(lepiej który będzie w 100% działać z neo) i podłączysz go kablem taki jaki masz podłączony od gniazdka telefonu do modemu i tyle
     
  6. sopajkdioj

    sopajkdioj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety mi akurat tak nie działa bo stare sterowniki do neo nie czytają połączenia pisze że musze podpiąć modem speedtouch więc nie ma szans na podpięcie kabla telefonicznego do ruterka i z rutra do kompa. jakieś inne propozycje?
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jezeli podlaczysz router do pc za pomoca kabla ethernetowego to nie potrzebujesz zadnych strownikow.
     
  8. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Na początek to kup sobie router, najlepiej firmy PENTAGRAM Cerberus P6331-6. W notatniku wraz z pudełkiem będzie opisane co do niego się podłącza.
    Do routera wystarczy, że podłączysz kabel telefoniczny, kabel LAN od konsoli, żółty kabelek, który jest dołączony do routera i kabel, który również jest dołączony do routera natomiast trzeba go również do listwy.
     
  9. sopajkdioj

    sopajkdioj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  11. sopajkdioj

    sopajkdioj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Gdy zakupiłeś dopiero x'a, masz trzy miesiące LIVE za darmo. Robisz jedno konto, jeden miesiąc LIVE free, drugie i w kółko tak samo, aż do trzeciego.
     
  13. sopajkdioj

    sopajkdioj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Prosze o odpowiedź i temat do zamknięcia
     
  14. sopajkdioj

    sopajkdioj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    prosze o odp. i temat do zamkniecia
    edit:Sorry za dwa takie same posty pisze to z samsunga avili a wiadomo jakie sa dotykowce czasami temat do zamknięcia
     
  15. TaZz639

    TaZz639 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grodzisk Wielkopolski
    Tak wystarczy, że to kupisz, tylko pamiętaj do takiego połączenia kabel musi być skrosowany
     
Wczytywanie...

Poleć forum