1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet do Xbox'a 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez marek789, Lipiec 22, 2011.

  1. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Witam mam problem ponieważ nie mogę podpiąć xboxa do internetu przy pomocy kabla ethernet. Chciałem zaznaczyć, że mam tylko modem motorola. Proszę o szybką odpowiedź. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. filar

    filar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć!
    Musisz pogmerać w ustawieniach sieci w ustawieniach konsoli :) i przypisać stałe IP wew. swojej konsoli. Musisz dowiedzieć się jakie są standarty przedziałowe IP dla motoroli(przeważnie jest to 192.168.1.1 - 192.168.1.255). Musisz również podać IP bramki(patrz - routera). i maske podsieci(standartowo 255.255.255.0)
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Modem nie potrafi dzielic lacza, rozumiem ze podłączasz konsole i tylko konsole ?
     
  5. marek789

    marek789 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Sosnowiec
    Nie mam podpięty do modemu przez usb komputer stacjonarny oraz chciałem xbox'a
     
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak to nie zadziala, albo odlaczasz kompa i korzystasz z neta na xboxie po uprzednim resecie modemu albo kupujesz router i podlaczasz go za modemem kablem sieciowym i do routera konsola i komp, ewentualnie udostępnienie neta za pomoca komputera jak to zrobic pisze pinizej

    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły
     
  7. filar

    filar Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wybacz, sądziłem, że chodzi i router, nie doczytałem :). Musisz kupić router :). Najlepiej z wi-fi i wtedy połączysz się bez kabla :p
     
  8. Sevcio

    Sevcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Głogów
    O ile ma slimkę, lub adapter do Wi-Fi.

    Dwa tygodnie temu kupiłem w media marktcie z promocji router Pentagram Cerberus P6361, za 65zł. Polecam :)
    Wrzucisz kabel ethernet od routera do xboxa i z routera do kompa i pykasz. Zainstalujesz stery i gotowe. Także mam modem Motoroli, wszystko pięknie działa. Nic nie musiałem grzebać w ustawieniach sieci w Xboxie :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum