1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet do xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Meeffiu, Luty 11, 2014.

  1. Meeffiu

    Meeffiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam ważne pytanie. Mianowicie chciałem się zapytać jak podłączyć internet do xboxa? Mam internet radiowy i nie mam żadnego routera. I teraz nie wiem, czy muszę kupić router i kabel ethernet żeby podłączyć xboxa do internetu?

    Jeśli tak to proszę o pomoc między innymi z wybraniem routera i ogólnym wytłumaczeniem jak to trzeba zrobić bo nie wiem czy dobrze napisałem ;)

    Z góry wielkie dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kamil PowroĹşnik

    Kamil PowroĹşnik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Możesz również udostępnić połączenie internetowe za pomocą kabla i komputera. Sam tak używam (mam LTE plusa przez modem). Minusem tego rozwiązania jest to że komputer musi być cały czas włączony.
     
  4. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najlepiej dokupić sobie router albo udostępnienie połączenia z pc(pc cały czas musi być włączony bo brak netu na xboxie).
     
  5. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    rozumiem ze masz Phata bez wi-fi? Bo jak S czy E to nic nie trzeba dokupywac

    Edit:
    @Mkbewe hehe nie wiem o co mi chodzilo ...teraz patrze i sie dziwie .
     
  6. Mkbewe

    Mkbewe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Dobra, tylko jeszcze powiedz do czego masz ten internet radiowy podłączony i w jaki sposób? Masz kabel z końcówką wkręcaną? Czy taki wpinany jak idzie np. do telefonu? Jeśli chciałbyś podłączyć Xboxa bezprzewodowo, a masz końcówkę wkręcaną to musisz kupić dwa urządzenia( router i AP) jeśli masz wtyczkę kwadratową, wpinaną jak w telefonie, to wystarczy sam router. Do połączenia po kablu w obu przypadkach wystarczy router ( z tym, że w pierwszym przypadku musi to być router z wifi).

    maxankazuya
    A jak chciałbyś podłączyć tego Xboxa przez wifi? Przecież wyraźnie napisał, że nie ma routera.
     
    1 osoba to lubi.
  7. Meeffiu

    Meeffiu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No mam taką kwadratową wpinaną i właśnie nie chce podłączyć od razu od kompa bo nie chce mieć go włączonego. Chyba najlepszym rozwiązaniem jest router, tylko jeszcze jest sprawa czy to może być obojętnie jaki router czy muszę wybrać odpowiedni? dzięki za wszystkie odpowiedzi i czekam na następne :)
     
  8. Mkbewe

    Mkbewe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    66
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    Jak masz wpinane wejście to wystarczy najzwyklejszy router. Kabel od neta wpinasz w router, a od rutera dwa kabel do kompa i do konsoli, albo bezprzewodowo o ile masz wifi w xboxie.
     
  9. boguswojciech

    boguswojciech Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2014
    Posty:
    24
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Płońsk
    Najlepsze rozwiązanie to router. Najważniejsze kryterium jakie musi spełniać to typ DSL. Tylko taki zadziała z Twoim internetem. Tutaj masz link http://www.komputronik.pl/product/146661/Sprzet_komputerowy_/Sieci_i_komunikacja/D_Link_DIR_600.html do całkiem niezłego routera, który bez problemu będzie działać z kompem i Xboxem. Ma wbudowane Wifi, więc można się z nim łączyć bezprzewodowo i nie musisz ciągnąć dodatkowego kabla do konsoli.

    Router musi być ustawiony tak samo jak komputer. Chodzi o ustawienia karty sieciowej.
    Xboxa wystarczy podłączyć do routera bez żadnych dodatkowych ustawień.
    Komputer również może być podłączony kablem do routera. Komputera nie musimy dodatkowo konfigurować.

    W razie problemów mogę pomóc.
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum