1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet działa jak czołg.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Szczymryj, Grudzień 23, 2010.

  1. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, nie dawno kupiłem konsolę, 4 GB SLIM, mam router, łączę się przez Wi Fi, jest super ale jak gram na LIVE w BF'a np, to po prostu są takie lagi że grac się nie da. Mam internet 1 MB radiówkę, kumple mają podobny i tną ostro. Wiecie może w czym może byc problem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jaką posiadasz radiówke?
     
  4. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No napisałem wyżej że 1 MB, bodajże jakiś StarNet czy coś, nazwa tego.
    Chociaż nie wiem jak Ci odpowiedziec że jaki, bo się na tym nie znam, zadaj jakieś konkretniejsze pytanie.
    A i jak, testuje LIVE to pisze coś o systemie NAT że może coś nie działac, o co chodzi ?
     
  5. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    powiem jedno chcesz w cos grac przez neta bez problemu tylko internet na kabel
    radiowki maja to do siebie warunki pogodowe czy ktos obok zakloca jest to najgorsze dziadostwo
     
  6. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli nie da się grac na radiówce ? Masakra -.-
     
  7. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    postaraj zapytaj operatora sieci , żeby sprawdzic jakośc sygnału , po drugie sprawdz z kompa jaki masz ping.http://www.pingtest.net/
    i podaj jaki masz model rutera.
     
  8. warzywniakk

    warzywniakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiesz ja gram w CoDBO przez wifi ale nie mam radiówki i nie mam żadnych lagów no chyba że serwer jest przeładowany ale to się żadko zdarza.
    Myślę że to wina przeładowania serwera albo po prostu sprawdź czy faktycznie masz te 1mb bo może nie masz(chodzi mi o to że tak masz tylko na papierze napisane a tak to cię w konia robią)
     
  9. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    ja ogolnie meczylem sie jakis czas z takim netem i radze zmienic jak najszybciej
    mozna wzywac gosci po 100x i tak nic ci pewnie nie poprawia :p
     
  10. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Znaczy ja bardzo chętnie chciałbym jakiś z multimedii np, ale u mnie w domu się nie da, nie mam telefonu , dzwoniłem nawet i powiedzieli mi że się nie da. Więc wyboru nie mam wielkiego ...

    Ping mam około 35.
     
  11. warzywniakk

    warzywniakk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja też miałem taki problem tylko że ze stacjonarnym internetem.
    Z początku chodziłem do ich biura obsługi klienta oni mi powiedzieli że mam 2 mb tak jak jest w umowie a wcale tak nie było.
    Poczytałem na forach i sam sprawdzałem jaki mam przysył potem drukowałem dokument jakości przesyłu poszedłem do nich i dopiero mi uwierzyli ale i tak musiałem potem kontrolować przesył bo ciągle oszukują.
     
  12. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    a zrywa ci czesto polaczenia ?
    i sprawdz tez ustawienia rutera
     
  13. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ping 35 to masz dobry ping
     
  14. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nigdy nie zerwało mi połączenia, cały czas mam 3 na 4 kreski na konsoli .
    Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co do tego?
     
  15. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    wpisz w wierszu polecen ping i tu adres jakiejs strony zobacz czy traci pakiety
     
  16. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    xbox360 łaczysz przez kabel lan czy przez wifi?

    w routerze masz przypisany dns recznie czy automatycznie?

    nie mam pomysłu ale warto ustawic dns i ip recznie a funkcja w ruterze UPNP Settings disabled. wylacz zeby nie obciazylo ci lan.
     
  17. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Łączę się przez WIFI, i chyba ręcznie, chociaż nie wiem :/
     
  18. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    funkcja w ruterze UPNP Settings disabled. wylacz zeby nie obciazylo ci lan.

    Gaming Mode daj na enabled.

    Multicast Streams Enabled

    Wifi ustaw na channel 6 daje to szybkie lacze super mode G
     
  19. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale gdzie to wszystko jest? Bo nie mam pojęcia :D
     
  20. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    ustawienia rutera przez kompa pewnie mozesz wejsc ale to tez zalezy jakis masz ruter nie na kazdym bedzie to wygladc tak samo
     
  21. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie nie wiem gdzie są tu jakieś ustawianie...
     
Wczytywanie...

Poleć forum