1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet jednocześcnie na xbox 360 i PC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez minc, Listopad 12, 2010.

  1. minc

    minc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam



    Otóż, chce mieć jednocześnie internet na xbox i na PC. 2 Kable od internetu podłączone do routera i tu pojawia się problem
    kiedy najpierw włączę komputer to internet jest a na konsoli już nie ma internetu a kiedy najpierw włączę konsole internet jest ale na komputerze już nie ma internetu .


    Wie ktoś jak rozwiązać ten problem ???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rudy2007

    rudy2007 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    podepnij konsolę do kompa zamiast do routera i udostępnij internet :p
     
  4. minc

    minc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie oto mi chodzi , chciał bym mieć internet na xbox i pc jednocześnie oraz internet na konsoli przy wyłączonym komputerze ;]
     
  5. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja mam router, jeden kabelek idzie do Xa, drugi do kompa i wszystko ładnie śmiga, jednocześnie
     
  6. Marf

    Marf Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    1024
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Poprostu w routerze w jedno gniazdo wpinasz kabel z xboxa,a w drugie od pc i masz neta i na Pc i na X360 i na live mozesz grac przy wylaczonym kompie...
     
  7. minc

    minc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak mam właśnie zrobione i nie działa...
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a na xboxsie co masz ustawione??
    automatycznie czy to samo co w pececie?
     
  9. minc

    minc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. KubexRIO

    KubexRIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To ustaw tak jak w pcecie i powinno śmigać ; )
     
  11. minc

    minc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli ?? ustawić IP i bramkę jaka jest w kompie ??
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak ustawi tak jak na pececie to wlasnie nie bedzie mu smigac
     
  13. minc

    minc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to co w końcu zrobić ??
     
  14. Gorsag

    Gorsag Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    No generalnie to jeszcze może być opcja, że masz zamiast routera switcha....
    i wtedy internet idzie do urządzenia które pierwsze zostało włączone :p
    Załatw se ROUTER albo zrób tak jak ktoś wyżej napisał- podepnij przez kompa.
     
  15. SaintaSPL

    SaintaSPL Banned

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Sandomierz
  16. minc

    minc Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha , dzięki :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum