1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet : Komputer ----> Xbox360---->Laptop

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez robert199788, Styczeń 4, 2011.

  1. robert199788

    robert199788 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sidzina
    Witam, mam jeden komputer w domu podpięty do internetu i chciałbym żebym miał internet na laptopie i na Xbox360 mam 1 router Air Live 802.11G AP . Acha i mam internet radiowy bezprzewodowy , antena odbiera internet ze szkoły. Bardzo proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A ten router to skad bierze internet, bezprzewodowo ze szkoly ?
     
  4. robert199788

    robert199788 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sidzina
    tak, internet jest ze szkoły możesz mi pomóc ? Ale router mam nie podpięty do komputera wczoraj go kupiłem i nie wiem gdzie i jak o podpiąć
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to kupujesz kabel sieciowy, podlaczasz pod airlive i pod xboxa
     
  6. robert199788

    robert199788 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sidzina
    Kabel sieciowy czyli skrętke ? Ale Xboxa mam 20 metrów od kompa i chcę żeby router rozsyłał internet po domu żeby go laptop złapał
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To co masz to nie router tylko akcesspoint, dziala w druga stronie, zbiera sygnal wifi i rozdziela po domu, obecnie juz nie robi sie AP tylko routery dzialajace z roznymi trybami pracy bo sprzetowo takie urzadzenia malo czym sie roznia np router z trzema czy dwoma antenkami potrafi dzialac jako AP i WDS czyli jedna antenka pobiera neta, druga rozsyła dalej

    Podaj dokladny model swojego airlive to bedzie wiadomo na czym stoimy
     
  8. robert199788

    robert199788 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sidzina
    Jest to Air Live 802.11G Wireless AP Model : WL-5460AP . Powiesz mi wszystko po kolei co mam robic żeby był internet bezprzewodowy na Xbox360 i lapku ?
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Domyslnie twoj AP ma wylaczony serwer DHCP ale adresy IP przydziela serwer/router szkoly, poszukaj za pomoca xboxa sieci APPRO, to domyslna nazwa sieci twojego AP jezeli go widzisz mozliwe ze bez problemu polaczysz sie do neta o ile serwer/router szkoly przydzieli ci IP

    Szkola wie ze korzystasz z ich neta czy to WIFI "otwarte" ?
     
  10. robert199788

    robert199788 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sidzina
    Szkoła wie że korzystam z ich neta . A przez Xboxa nie dam rady sie połączyc ponieważ mam 2 opcje siec przewodowa i bezprzewodowa w przewodowej pisze mi że trzeba podpiąc kabel ethernet do router lub modemu a w bezprzewodowej że trzeba podpiąc oryginalną karte sieciową konsoli . A z laptopem co ? A w laptopie jak wyszukuje siec to łapie mi siec TEST i nie chce sie z nią połączyc bo wyskakuje ograniczenie lub brak połączenia.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec masz xboxa ktory nie ma karty wifi, musial bys dokupic karte wifi ms, a nie laczy ci sie lapek bo mozliwe ze szkoda dala filtrowanie po mac adresie bo to ona przydziela ci IP, a mac adres dla kazdej karty sieciowej jest inny
     
  12. robert199788

    robert199788 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    93
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sidzina
    To moge cos zrobic żebym miał internet w lapku bezprzewodowo ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum