1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

internet na xboxie przez PC .

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piteros49, Sierpień 19, 2011.

  1. piteros49

    piteros49 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam !
    chciałbym podlączyc xboxa do internetu , niestety posiadam starsza wersje w której nie ma wifi. i tu zaczyna sie problem , a mianowicie nie wiem jak podlaczyc xboxa do internetu za pomocą peceta , gdyz nie mam mozliwosci połączenia bezsposrednio przez router. komp łączy sie z netem bezprzewodowo . łącze peceta z ixem crosem i co dalej? :confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. piteros49

    piteros49 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    robie wszystko tak jak tam jest tylko nie moge zaznaczyc opcji udostepniania połączeniowego, wyswietla mi ze mam juz skonfigurowane ip czy cos w tym rodzaju .
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jakiego masz windowsa ?
    Zapora windowsa jest wlaczona ?
    IP, bramke i maske podsieci ustawiasz w innym zakresie (innej klasie) niz dostajesz od uslugodawcy ?
     
  6. piteros49

    piteros49 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam ixepka, wyłączoną zapore , a Ip wpisuje na sztywno .
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Gdy masz wylaczona zapore na usludze to windows moze nie chciec wlaczyc udostępniania neta, to ze ip wpisujesz recznie to wiadome ale jaka klase ip, jakie wpisujesz ty dla xboxa, a jakie daje twoj uslugodawca
     
  8. piteros49

    piteros49 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie za bardzo kojarze co to jest ta klasa ip ; /
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Chodzi o zakres ip jesli wpiszesz taka sama maske podsieci i ip jaka ma twoj uslugodawca to nie zrobisz podsieci i mozesz nie miec wcale neta np jak twoj uslugodawca daje ci takie ip 192.168.1.100, maska 255.255.255.0, bramka 192.168.1.1 to ty daj dla konsoli np 10.0.0.1, maska 255.0.0.0, bramka to ip twojego kompa
     
  10. piteros49

    piteros49 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    znaczy zakres ip wpisuje od usługodawcy .
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec zle, wpisz inny np z klasy A czyli zaczynajacy sie na 10, ten zaczynajacy sie na 192 to klasa C
     
  12. piteros49

    piteros49 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jakby ktos mogl mi to wytlumaczyc troszke dokładniej (np. krok po kroku) byłbym baaaardo wdzięczny!
     
Wczytywanie...

Poleć forum