1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet - problem z połączeniem xbox360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez palac, Grudzień 9, 2012.

  1. palac

    palac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siemka da sie jakos podłaczyc mojego xboxa premium do inernetu jak mam modem? Nie chcę kupowac routera da się jakos polaczyc go przez komputer? PZDR

    Alert Tytuł wątku musi opisywać problem. #ESLORD
    edit: zmiana tytułu wątku

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pewnie że sie da... ale komp bedzie musiał cały czas chodzić >> konsola do kompa kablem RJ-42 do karty sieciowej udostępniasz połączenie/internet i po sprawie. GOOGLE sie kłania -choc to bardzo prosta procedura więc obejdzie sie i bez tego.
     
  4. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    Odp: Internet

    Router kupisz za 50 złoty prosta konfiguracja i poleci tylko jaki masz modem dsl czy 3g bo to zmieni sprawę

    Wysłane z komórki pod schodami :)
     
  5. Pawors

    Pawors Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Polska
    Też uważam ze lepiej zainwestować w router. Koszt tego zwróci się w kosztach prądu bo komputer nie będzie musiał być włączony.
     
  6. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    A z tym kablem od kompa do klocka też zadziała na internecie "pendrive" z polsatu?
     
  7. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    Odp: Internet

    Sądzę że też da radę w końcu to komputer udostępnia swoje łącze z netem więc konsoli nie będzie interesowało skąd ma połączenie ze światem:p

    Wysłane z komórki pod schodami :)
     
  8. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    sądzisz...
    to jest pewne ... podlączaj pod kompa i udostępniaj ...żadna filozofia
     
  9. palac

    palac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czyli jak mam modem wifi 3g z t-mobile to musze miec kabel rj-45 zeby polaczyc komputer z xboxem? a i gdzie mozna udostepnic polaczenie na win 7 ?
     
  10. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    RJ-42 - zwykły kabel sieciowy,
    start/sieć/centrum sieci i udostępnienia ...
     
  11. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Wracając do mojego tematu. Mam kumpla który by chciał pograć a ma internet z polsatu.
    Czy wystarczy np taka karta w kompie:
    Karta sieciowa LAN RJ45 na kablu USB Łódź fv (2851598898) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    +

    taki kabelek RJ45:
    kabel sieciowy PATCHCORD RJ45 zalewany UTP 5e 0,5m (2827751014) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    ???

    Czy w komputerze wystarczy udostępnić w ten sposób xboxa: "start/sieć/centrum sieci i udostępnienia"? i to będzie grało i buczało wszystko. Może lepiej zamiast karty usb, taką kartę do wpięcia do pc'ta kupić karta sieciowa LAN PCI Gigabit RJ45 Szczecin (2794302632) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Czy trzeba skorzystać z jakiś innych zaawansowanych ustawień?


    Znalazłem dla tych co nie wiedzą o co chodzi, czyli też dla mnie :)
    http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-live/connecting/win-computer
     
  12. palac

    palac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdy chce udostępnić połączenie bezprzewodowe to w komputerze pisze ze jest jakiś konflikt ip. Dodam ze xboxa z komputerem Podlaczylem kablem enternet.
     
  13. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Na drugiej karcie ustaw wszystko na auto . Musisz na drugiej ustawione te same ip.
     
  14. palac

    palac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na jakiej karcie bo nkie kumam (sry ze jestem taki upierdliwy ale musze miec tego neta) jak wchodze tam w udostepnienie i pisze mi ze moge udostepnic polaxze nie lokalne, lokalne 2 i hamachi, a wszedlem w siec bezprzewodowa i chce bylo cos udostepnic w tej bezprzewodowej i mi jakis blad wykakuje, pomoze ktos?
     
  15. palac

    palac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Someone help me?
     
Wczytywanie...

Poleć forum