1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet - problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez yeshyk, Marzec 5, 2010.

  1. yeshyk

    yeshyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    Sformatowałem dysk i postanowiłem podłączyć konsolę do internetu.
    Postępowałem zgodnie z tym poradnikiem:
    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły
    od momentu DSL TP autorstwa ping182.

    Więc po kolei:

    1. Podłączyłem konsolę za pomocą skretki do gniazda ethernet w komputerze.
    2. Pojawiło się nowe połączenie sieciowe, więc ustawiłem w nim adres IP, maskę, oraz DNSy, bramy nie ustawiałem, bo windows się burzył.
    3. W konsoli wpisałem identycznie jak w połączeniu sieciowym Xbox - PC, a netu nie ma :(

    Komputer podłączony do sieci bezprzewodowo za pomocą karty sieciowej.
    Router znajduje się w innym pokoju i jest podłączony do modemu od dostawcy (TV kablowa).
    Adres IP karty sieciowej jest inny, niż połączenia z Xboxem.
    W ustawieniach karty sieciowej jest zaznaczone udostępnianie połączenia.
    Brama, oraz DNSy zgadzają się.
    Pod windą czasem jest pokazane, że połączenie Xbox - PC jest podłączone do netu, czasem brak połączenia.
    System to Windows 7.
    Nie mam pojęcia co jest nie tak.

    Poniżej kilka screenów:

    [​IMG]

    Ustawienia TCP/IP karty sieciowej:

    [​IMG]

    Zakładka udostępnianie:

    [​IMG]

    Ustawienia TCP/IP z połączenia Xbox-PC:

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    i po co to wszystko ustawiałeś? ja na początku też myślałem że trzeba, ale neta wciąż nie było. Wystarczy że ustawisz tam w ustawieniach sieci na Automatyczne i bedzie picuś glancuś :>
     
  4. yeshyk

    yeshyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    Na automatyznych nie działa.
    Na ręcznych w komputerze, automatycznych w konsoli też nie działa. :/
     
  5. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
  6. Push The Tempo

    Push The Tempo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Rzeszów
    W pc wpisz 192.168.0.1
    255.255.255.0
    W konsoli
    IP:192.168.0.2
    Maska podsieci 255.255.255.0
    Brama 192.168.0.1
    Jeśli dalej będą problemy pisz.
     
  7. yeshyk

    yeshyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    Jak daje 0.1 w pc to wogole neta nie mam ;/
    To jest bezsensu Xbox nawet nie widzi sieci. Co jest nie tak :/ ?
    Chyba trzeba będzie kupić AP :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum