1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet PROBLEM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fahgrh, Luty 20, 2012.

  1. fahgrh

    fahgrh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Od jakiegoś czasu mam konsole xbox 360 slim i naszło mnie na pogranie trochę w sieci ,ale mam problem z internetem ,a mianowicie chce podłączyć internet normalnie tak jak mam w laptopie tzn. przez kabel ethernet (mam nadzieje ,że dobrze napisałem) prostu z modemu ,ale nie działa. Kiedyś miałem ps3 i tam normalnie odłączyłem kabel od komputera i wpiąłem do konsoli i wszystko było dobrze ,ale jak chce to zrobić w xboxie to nie mogę skonfigurować sieci. Internet mam z dialogu 20 mb i chyba zmienne ip (modem taki biały Inbox :d). Jeszcze dodam ,że oglądałem filmik na youtube ,żeby wejść w panel sterowania , połączenia sieciowe ,a następnie kliknąć w połączenia lokalne , obsługa i szczegóły i takie same dane ip itp. wpisać przy konfiguracji konsoli ,ale jak odpinam kabel od internetu i wpinam do konsoli to ta ramka mi zanika. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. robak123

    robak123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory/Jastrzębie Zdrój
    Jeśli chodzi o tą znikającą ramkę
    to zrób sobie PrtSc(taki przycisk na klawiaturze) po polsku zrzut ekranu i sobie otwórz w jakimś programie graficznym i już ci nie zniknie, albo spisz sobie na kartkę.
     
  4. fahgrh

    fahgrh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok i sprawdzę po wpisaniu tych danych do konsoli czy zadziała i dam znać.
     
  5. fahgrh

    fahgrh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Niestety nadal nie działa ,a zrobiłem tak jak kolega mówił tzn. zapisałem te dane na kartce ,odłączyłem kabel ethernet od laptopa i wpiąłem do konsoli ,ale nie działa. Wpisałem Adres IP 192.168.1.2 , Maska podsieci 255.255.255.0 , Brama 192.168.1.1 i Serwer DNS 192.168.1.1 ,a zapasowy serwer dns to 0.0.0.0. Nie wiem czy ja coś zle robię ,ale będę wdzięczny jak ktoś mi pomoże. Pozdrawiam
     
  6. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Tutaj jest tutorial Konfiguracje Xbox Live | Artykuły ale po podłączeniu konsoli pod router lub pod komputer :) więc może spróbuj podłączyć konsolę pod laptopa chyba że już nie masz wolnych miejsc na wpięcie kabli :) Polecam kupić jakiś tani router a że masz slima to będzie się łączył przez Wi-Fi
     
  7. fahgrh

    fahgrh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie da się podłączyć internetu po prostu przez kabel tak jak to miałem w ps3? tzn. teraz mam internet w laptopie podłączony przez kabel ethernet i wcześniej po prostu odpinałem ten kabel z laptopa i wpinałem do ps3 ,a teraz to nie działa. Bawiłem się w konfiguracje tego na xboxie ,ale może coś zle wpisuje tzn. ip itp. Na razie nie chce wydawać na ruter i może da się jakoś to zrobić. Jak by było potrzebne to internet mam z dialogu i modem dostałem taki: INNBOXV50R2 i pod tym jest zapisane ip: 192.168.1.1 ,a wejścia to 6x LAN , 2x TEL , WAN , LINE. Pozdrawiam
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    3 i 4 wejscie to na telewizje, chyba ze opcjach zmie.iles, u znajomego zas 6 gniazdo wcale nie dziala. Dialog daje kiepski sprzet pozniej sami szukaja dlaczego ta och badziewna telewizja tak dziala;p

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. fahgrh

    fahgrh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nigdy z dialogiem nie miałem problemu ,ale staram się dowiedzieć czemu internet w laptopie normalnie działa ,a na xboxie nie.
     
  10. Macias1991

    Macias1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódzkie
    Kolego spróbuj jeszcze zrobić w taki sposób.
    1. Odłącz kabel od laptopa.
    2.Wyłącz modem z prądu.
    3.Podłącz pod XBoxa.
    4.Włącz modem.
    Czasami tak jest że modem przypisuje automatycznie IP do jednego urządzenia i po wypięciu kabla nadal myśli że go podłączyłeś pod to samo.
    Spróbuj jeszcze w tak jak pisałem.
    Powinno ci nadać nowy IP i teoretycznie zadziałać.
    Jak już tak próbowałeś to kombinuj dalej.
     
  11. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    tak jak wyżej tylko jeszcze dodam abyś konsole też miał wyłączoną podczas podłączenia kabelków. Wszystko pójdzie z automatu i powinno zajarzyć (w konsoli w ustawieniach sieciowych ustaw na automatyczne)
     
  12. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Zrób tak jak Macias napisał i będzie działać
     
  13. fahgrh

    fahgrh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Adres ip itp. pobiera automatycznie ,ale problem jest z serwerem DNS. Wpisywałem już 192.168.1.3 , 192.168.1.2 , 192.168.1.1 i nic. Przy tym teście Xbox360 > Sieć się normalnie ładuje ,ale przy Sieć > Internet już jest błąd i komunikat: Wprowadzony serwer DNS nie zmienił nazwy serwerów usługi Xbox LIVE i witryny Xbox.com. Router lub modem może nie przypisywać automatycznie ustawień serwerów DNS. Możesz spróbować ręcznie wprowadzić ustawienia DNS. Jeśli nie znasz zagadnień związanych z sieciami , pomoce informacje na .com/temat serwerów DNS można znalezć na stronie: Can't Connect to Xbox LIVE Solution - Xbox.com. Czy chcesz skonfigurowac serwery DNS ręcznie? Teraz mam takie dane:

    Ustawienia IP: Automatyczne
    Adres IP: 192.168.1.2
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.1.1

    Ustawienia DNS: Automatycznie
    Podstawowy serwer DNS: 192.168.1.1
    Zapasowy serwer DNS: 0.0.0.0

    Na stronie xboxa jest napisane ,żeby sprawdzić serwery DNS przez START ,uruchom , cmd no i tam też jest Serwery DNS 192.168.1.1 i trochę niżej Karta PPP dialog:

    Sufiks DNS konkretnego polączenia:
    Adres IP: 87.105.135.245
    Maska: 255.255.255.255
    Brama: 87.105.135.245
    Serwery DNS: 217.30.129.149 i 217.30.137.200

    Proszę o pomoc ,ale zapowiada się długa walka:D. Pozdrawiam
     
  14. fahgrh

    fahgrh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pomoże mi ktoś? Jak nikt nie wie jak to zrobić to proszę o zamknięcie tematu... Pozdrawiam
     
  15. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Mam pytanie.
    Wtedy jak Ci nie pobierało IP z modemu do X'a to co było w miejscu adresu IP w konsoli ? Czy ten adresy zaczynał się od 169.X.X.X
    X- miejsce dowolnych liczb ?
     
  16. fahgrh

    fahgrh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Trochę mnie nie było ,ale do rzeczy.@KamQiX Adres ip pobiera normalnie ,ale jest chyba problem z dnsem i powoli myślę do powrotu na ps3 ,bo tam nie mam takich problemów i normalnie wpinam kabel do ps3 i działa.
     
  17. beatamycha

    beatamycha Banned

    Dołączył:
    Marzec 27, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    w domu
    A czy to aby nie musi być kabel krosowany? pamiętam że u mnie też było cięzko z ustawieniem neta w konsolce, przetestuj połączenie, wpisz ręcznie ustawienia, powinno działać.
     
  18. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak na Xboksie masz wszystko ustawione na automatyczne w zakładce sieci to łączy cię do sieci lokalnej ? (nie mylić z internetem )
     
  19. kurdak

    kurdak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Skoro masz problem z dns to wpisz je na te co podałeś .. automatycznie ustaw siec a dns wpisz te Serwery DNS: 217.30.129.149 i 217.30.137.200 powinno śmigać ... Xbox nie ma problemów z połączeniem się do internetu, to Twój dostawca internetu ma problem z poprawnym ustawieniem sprzętu .. powinieneś do nich zadzwonić i poprosić o pomoc .. i mają Ci pomóc ;] :D
     
  20. fahgrh

    fahgrh Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz mam xboxa podłączonego do modemu przez taki żółty kabel (chyba ethernet) i komputer do modemu drugim takim samym kablem no i na laptopie wszystko gra ,a na xboxie nadal nic. Daje u siebie szczegóły połączenia sieciowego na laptopie i mam:

    LAPTOP
    Adres IP: 192.168.1.2
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.1.1
    DNS: 192.168.1.1

    XBOX
    Adres IP: 192.168.1.3
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.1.1
    DNS: i tutaj chyba jest problem ,bo przy automatycznym wychodzi mi też 192.168.1.1 ,ale nie działa

    Czytałem coś o udostępnianiu połączenia sieciowego itp. ,ale nie wiem o co chodzi. Jeszcze dodam ,że jak robię ten test na xboxie to jest komunikat o serwerze DNS ,że nie zmienił nazwy itp.
     
  21. HICKS

    HICKS XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2012
    Posty:
    219
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    DNS wbij 8.8.8.8, powinno zadziałać jeśli to wina DNS.
     
Wczytywanie...

Poleć forum