1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet przenośny PLAY czy mogę podłączyć do xbox'a?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Robsio3, Marzec 19, 2011.

  1. Robsio3

    Robsio3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Jak w temacie, mam przenośny internet do laptopa z PLAY'a, raz już podłączyłem do wejścia USB (mam Slima) i tym od tyłu konsoli i od przodu. Ale nic mi nie wykryło, skoro że nie mam routera nie chce mi się przeciągać kabla ethernetowego. I moje pytanie brzmi czy da rade jakoś to pogodzić.


    PS. Jeśli był taki temat to przepraszam,.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Karty sieciowej nie podłączysz do Xboxa 360 :) Jedynie możesz udostępnić neta z laptopa np. kablem dla X-a
     
  4. Robsio3

    Robsio3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    W jaki sposób mam to zrobić? Jeśli możesz pokaż mi ten kabel, nie orientuje się w tego typu sprawach.
     
  5. Robsio3

    Robsio3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Proszę o szybką odpowiedź, to bardzo ważne.

    Dzięki...
     
  6. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Potrzeba ci kabel rj-45 (enthernet) skrossowany. Podłączasz go do karty sieciowej w laptopie oraz drugi koniec do xboxa.
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kablem sieciowym lub połączeniem bezprzewodowym typu ad-hoc
     
  8. Robsio3

    Robsio3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Re:

    Chce mieć internet udostępniony poprzez przenośny internet do laptopa a nie router, proszę o objaśnienie całej operacji.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A kto tu cos mowi o routerze ?
    Jakiego masz windowsa ?
     
  10. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Podepnij ten przenośny internet do lapa, a potem wsadź jedną końcówkę kabla ethernet do laptopa gdzieś z boku będzie gniazdo, a drugą do xboxa.
     
  11. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jezeli masz Windowsa 7:
    1. Na laptopie ustawiasz wszystko tak, zeby miec internet.
    2. Podlaczasz kablem (ethernetowym, crossowanym) konsole do laptopa.
    3. Wchodzisz w ustawienia polaczen sieciowych, klikasz prawym na polaczenie z konsola i zaznaczasz opcje Udostepniaj polaczenie sieciowe tej sieci. (tak to chyba w polskiej wersji wyglada, ale generalnie cos w tym stylu, dokladnie ci nie powiem, bo mam angielska wersje)
     
  12. Robsio3

    Robsio3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
  13. Robsio3

    Robsio3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Tak to mogę zrobić bez przenośnego internetu, chce po prostu nie ciągać się z nim i mieć internet przenośny do laptopa.
     
  14. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  15. Robsio3

    Robsio3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Ale po udostepnieniu tej sieci moge juz odlaczyc ten kabel ethernetowy? I miec podlaczony tylko internet przenosny?
     
  16. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie, musisz miec zawsze wlaczone jak bedziesz chcial grac na xboxie przez XBL. Laptop musi byc wlaczony.
     
  17. Robsio3

    Robsio3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    To wiem, ale czy po tym moge juz odlaczyc kabel ethernetowy? I miec wlaczony tylko laptop z przenosnym internetem?
     
  18. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jak nie potrzebujesz internetu na xboxie to mozesz odlaczyc.
     
  19. Nebeb

    Nebeb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krosno
    no nie musisz mieć włączonego laptopa i kabel Ethernet podpięty do xbox'a i do laptopa !!. Laptop nie działa jak ruter że "rozsyła" bezprzewodowy internet !. No chyba że nie potrzebujesz internetu to możesz odłączyć kabel i wyłączyć laptopa. Takie trudne ???
     
  20. Robsio3

    Robsio3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Mam jednak 7, sprawdzalem to ale nie moglem znalezc ,,ustawienia polaczen sieciowych". Mialem tylko Opcje internetowe, a tam nie chcialem niczego zpesuc.
     
  21. Robsio3

    Robsio3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2011
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    TO w takim razie po co mam sie meczyc jak moge bezposrednio podlaczyc do xboxa i mi bedzie dzialalo, mam taki modem w domu bo mam neta na 4 osoboy w bloku. Myslalem ze ten internet przenosny mozna jakos uzyc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum