1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet przez kabel Xbox

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Pancjusz, Marzec 3, 2015.

  1. Pancjusz

    Pancjusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Witam

    Mam problem z połączeniem internetu przez kabel do konsoli (nie mam routera). Próbuje podpiąć kabel i połączyć sie z Xbox live, ale wyskakuje mi komunikat :Nie mozna podlaczyc konsoli do uslugi xbox live. czy chcesz zakonczyc biezaca sesje i przetestowac polaczenie ? jesli aktualnie grasz, postep osiagniety od ostatniego zapisania stanu zostanie utracony 80151909.

    Macie jakiś pomysł jak to wszystko skonfigurować ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    opisz dokładniej problem, jaki masz net, jaki modem, jaka konsola x360 czy one, jeżeli 360 to czy przerobiony, jakim kablem podpinasz krosowany czy nie.
     
  4. Pancjusz

    Pancjusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    25 mb, modem schowany w skrzynce na kłódkę (nie mam możliwości sprawdzenia) xbox 360 slim przerobiony lt 2.0, kabel krosowany, wstawiam fote
     

    Załączniki:

  5. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    U mnie taki problem był jak nie miałem neta , i kabel krosowany ?? , jak to wszystko masz podłączone ?
     
  6. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    A jaki dostawca i do czego w takim razie wpinasz kabel od konsoli ? Musi by jakiś modem, ruter, brama, wtykając bezpośrednio do gniazdka telefonicznego połączenia nie uzyskasz
    Przywróć ustawienia sieciowe konsoli Xbox 360 do fabrycznych wartości domyślnych
    Uwaga Przed zresetowaniem ustawień sieciowych konsoli Xbox 360 zapisz aktualne ustawienia, aby móc ewentualnie później je przywrócić. Jeśli używasz zabezpieczonej sieci bezprzewodowej, będziesz także potrzebować hasła sieci bezprzewodowej.

    1. Naciśnij przycisk przewodnika na kontrolerze, wybierz opcję Ustawienia, a następnie wybierz opcję Ustawienia systemu.
    2. Wybierz opcję Ustawienia sieci.
    3. Wybierz opcję Sieć przewodowa lub nazwę swojej sieci bezprzewodowej, gdy zostanie wyświetlona lista sieci.
    [​IMG]

    1. Wybierz opcję Konfiguruj sieć.
    2. Na karcie Ustawienia dodatkowe wybierz opcję Przywróć ustawienia fabryczne. Gdy zostanie wyświetlony monit, wybierz opcję Tak, przywróć ustawienia fabryczne.
    [​IMG]

    Uwaga Spowoduje to zresetowanie wyłącznie ustawień sieciowych konsoli i nie spowoduje zmiany innych jej ustawień.

    1. Wyłącz konsolę.
    2. Włącz konsolę.
      Tylko połączenie bezprzewodowe: Zostanie wyświetlony monit o skonfigurowanie ustawień sieci bezprzewodowej. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie, aby nawiązać połączenie z siecią bezprzewodową.
    Teraz przetestuj połączenie z usługą Xbox Live:

    1. Naciśnij na kontrolerze przycisk przewodnika, wybierz opcję Ustawienia, wybierz opcjęUstawienia systemu, a następnie wybierz opcję Ustawienia sieci.
    2. Wybierz nazwę swojej sieci bezprzewodowej albo wybierz opcję Sieć przewodowa, jeśli używasz połączenia przewodowego.
    3. Wybierz opcję Testuj połączenie z usługą Xbox Live.
    Jeśli to rozwiązanie zadziałało, konsola nawiąże połączenie z usługą Xbox Live:

    [​IMG]
    Uwaga Jeśli zostanie wyświetlony monit o aktualizację oprogramowania konsoli, wybierz opcję Tak.


    Jak by nie działało spróbuj ręcznie
    ręcznie skonfiguruj ustawienia IP konsoli

    Jeśli zostanie wyświetlony jeden z następujących komunikatów o błędzie, spróbuj wykonać wymienione poniżej czynności:

    Nie można uzyskać adresu IP z routera lub modemu

    Serwer DNS nie rozpoznaje nazw serwerów usługi Xbox Live

    1. Naciśnij na kontrolerze przycisk przewodnika, przejdź do sekcji Ustawienia, a następnie wybierz pozycję Ustawienia systemu.
    2. Wybierz pozycję Ustawienia sieci.
    3. Wybierz pozycję Sieć przewodowa w razie pojawienia się odpowiedniego monitu.
    4. Wybierz pozycję Konfiguruj sieć.
    5. Na karcie Ustawienia podstawowe wybierz pozycję Ustawienia IP.
    6. Wybierz pozycję Ręczne, a następnie pozycję Adres IP.
    7. Wprowadź adres 192.168.2.2, a następnie kliknij przycisk Gotowe.
    8. Wybierz pozycję Maska podsieci, wprowadź adres 255.255.255.0, a następnie kliknij przycisk Gotowe.
    9. Wybierz pozycję Brama, wprowadź adres 192.168.0.1, a następnie kliknij przycisk Gotowe.
    10. Na karcie Ustawienia podstawowe wybierz pozycję Ustawienia DNS.
    11. Wybierz pozycję Ręczne.
    12. Wybierz pozycję Podstawowy serwer DNS.
    13. Wprowadź adres 192.168.0.1, a następnie kliknij przycisk Gotowe.
    14. Ponownie kliknij przycisk Gotowe.
    15. Naciśnij przycisk B na kontrolerze, a następnie wybierz pozycję Przetestuj połączenie z usługą Xbox Live.
    to tak na początek jak by nie działało pisz
     
    Ostatnia edycja: Marzec 3, 2015
  7. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Jaki dostawca internetu?
    Jest też opcja że provider ma przypisane twoje ip do adresu MAC ( nr fabryczny karty sieciowej). Spotkałem się z takimi przypadkami że na laptopie net byl a na konsoli nie. Rozwiązaniem może być wpisanie alternatywnego adresu MAC w klocku - takiego samego jak masz w innym urządzeniu które ma połączenie. Po wpisaniu zapewne będą się "gryźć" i możliwe że na obu jednocześnie nie będzie połączenia.

    Wystukane na klawikordzie przy użyciu TapaTalk'a
     
    Ostatnia edycja: Marzec 4, 2015
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tak wygląda na blokadę mac
     
  9. Pancjusz

    Pancjusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Dzięki chłopaki, spróbuję wieczorkiem i dam znać :)
     
  10. _Pr0_

    _Pr0_ Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    A ja mam pytanie do xboxa classic, dlaczego kiedy próbuję połączyć się z internetem przez router pokazuje mi check cables?

    Wytapane z "Sony Xperia M4 Aqua"
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    uszkodzona karta sieciowa, po co ty chcesz się łączyć?

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  12. _Pr0_

    _Pr0_ Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    13
    Jednak nie pokazuje mi teraz IP not confirmed, ponieważ mam na nim przeglądarkę i yt :) chciałem sobie polezec i coś oglądać. Oraz spróbować z xlink kai

    Wytapane z "Sony Xperia M4 Aqua"
     
Wczytywanie...

Poleć forum