1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet przez laptopa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rolnik123, Grudzień 8, 2010.

  1. Rolnik123

    Rolnik123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem. Od razu mowie ze sporo szukalem, rozne tutoriale byly podawane ale powygasaly na niektorych obrazki a niektore całe i nie udało mi sie znalezc czegos co mi pomoze. Bardzo prosze o pomoc, najlepiej bardzo łopatologicznie i krok po kroku, będę bardzo wdzięczny.

    Teraz do sedna.
    W moim pokoju posiadam latopa oraz xboxa360. Net do laptopa idzie poprzez sieć bezprzewdowa z routera znajdującego się w innym pokoju . Kablem xboxa do routera nie bede podlaczal bo za daleko i w ogole nie wchodzi w rachube ciagniecie go po ziemi przez kilkanascie metrów. Słyszalem ze jest mozliwe ze moge wykorzystac do tego laptopa i podlaczyc xboxa do niego przez kabel skrosowany :) Kabel takowy mam juz i teraz potrzebna mi pomoc w skonfigurowaniu tego wszystkiego. Bardzo prosze o pomoc i wielkie dzieki za nia z góry. System na lapku to WIN 7 .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xbox360.

    Xbox360. Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Koty ja też się dołączę do prośby o taki tutorial, bo to samo w moim przypadku jest :) identyczna spraw, również laptop również wifi i również winda 7 :)
     
  4. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    jak szukałeś wiele, to poszukaj pod hasłem "udostępnianie internetu"

    Innym rozwiązaniem jest kupić WiFi do Xboxa.

    dodałem słowo xbox do mojego hasła i mam:

    http://peb.pl/problemy-techniczne-xbox/276252-xbox-pc-jak-to-zrobic.html

    Cytuje "Major Nelson":
    "Instrukcja postępowania krok po kroku w PC z Windowsem XP.

    1. Wejdź w "Panel sterowania", otwórz "Konta użytkowników".
    1a. Jeżeli konto gościa jest włączone, nic nie rób.
    1b. Jeżeli konto gościa jest wyłączone, należy kliknąć na ikonkę gościa i wybrać "Włącz konto gościa".
    2. Wejdź w "Panel sterowania", otwórz "Połączenia sieciowe".
    3. Prawym przyciskiem myszki kliknij na ikonę "Połączenia lokalne" (nazwa może być inna np. "Sieć LAN") i wybierz "Właściwości".
    4. W zakładce "Ogólne" podświetl "Protokół internetowy (TCP/IP)" i wybierz "Właściwości".
    5. Zaznacz "Użyj następującego Adresu IP" i wpisz:
    Adres IP: 192.168.0.1
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Pozostałe okna pozostaw puste.
    6. Wejdź w "Panel sterowania", otwórz "Połączenia sieciowe".
    7. Kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonę Neostrady i wybierz "Właściwości".
    8. Wybierz zakładkę "Zaawansowane".
    8a. Jeżeli masz zaznaczoną haczykiem opcję "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera", nic nie rób.
    8b. Jeżeli masz odznaczoną opcję "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie nternetowe tego komputera", zaznacz ją haczykiem, kliknij OK, jeszcze raz OK i jeszcze raz OK . Rozłącz się z Internetem i połącz się ponownie.
    9. Na czas testów zalecam wyłączenie firewalli, bo one mogą stwarzać problemy.


    Xbox
    Konsola powinna wykryć ustawienia automatycznie. Jeśli jednak nie zadziała w ten sposób to w „Network Settings” ustawiamy wszystko ręcznie (opcja „Manual”) według następującego schematu:

    IP Address: 192.168.0.2
    Sunet Mask: 255.255.255.0
    Gateway: 192.168.0.1
    Primary DNS Server: 194.204.152.34
    Secondary DNS Server: 217.98.63.164

    Jeśli w karcie sieciowej nie podawałeś adresów serwerów DNS, tutaj również tego nie rób."

    Co prawda instrukcja dla wina xp ale można to przełożyć i na winde 7.


    5 minut i jest jeszcze to:

    http://www.onlinecenter.pl/Artykuly/Konfiguracje-Xbox-Live.html#neotp
     
  5. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    @up ja nie musiałem tak robić jak, wystarczyło że jedną opcję zmieniłem o udostępnianiu
     
  6. Rolnik123

    Rolnik123 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy testowaniu połączenia:
    XBOX -> sieć = OK
    sieć - komputer = error

    Stan testu:
    sieć: połączenie
    komputer: błąd

    Sprawdz czy komputer jest wlaczony itp

    Jakis pomysl co jest nie tak ?


    edit: Z serwerami DNS poszło, a bez nie chciało ni chu chu ;P Thx :)
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    no trudno zeby bez dnsow nie poszlo
     
Wczytywanie...

Poleć forum