1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet przez modem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tomix710, Grudzień 26, 2011.

  1. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam posiadam xbox360 slim 250 gb i chciałbym mieć w nim internet lecz nie wiem jak go ustawić ponieważ mam internet z t-mobile ( modem ) . Czy jest możliwość aby internet działał jeśli tak jak to można ustawić ? Konsola nie była przerabiana . Z góry dziękuje i życzę Wesołych Świąt
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Modem do pc i łączysz kabel rj45 z pc do xboxa.
     
  4. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kabel rj45 gdzie mogę go znaleźć jeśli trzeba go dokupić to jaki byłby to koszt i gdzie mogę go kupić ? ( Mieszkam w Anglii )
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Albo kupno routera z USB i podłączenie modemu do routera, kabel sieciowy czy tez router kupisz w sklepie komputerowym
     
  6. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z tego co się orientując to router z USB to nie jest tania sprawa mam nadzieje że kabel mnie taniej wyniesie .
    Dziękuje za pomoc ;-)
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    W Anglii koszt około 25 funtów, np model TP-Link TL-MR3220, kabel sieciowy tańszy ale jeśli masz komputer z stara karta sieciowa tzn 100Mbit to lepiej kup kabel krosowany no i router to jednak wygoda
     
  8. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    W tym temacie jestem ciemny także wiele mi to nie mówi kabel krosowy . Czy mogę zakupi normalny kabel internetowy taki który się podpinana do routera i do kompa przy założeniu internetu ?
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Cały czas mowa o kablu sieciowym ale z krosowanymi żyłami, jak kupisz zwykły kabel sieciowy (obrobiony po obu stronach tak samo) a twoja karta sieciowa nie ma automatycznego krosowania to nie będziesz miał internetu na konsoli
     
  10. RuNNer

    RuNNer Banned

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    107
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Wcześniej jak miałem mobilny z play to miałem TP LINK MR3420. A przed routerem puszczałem neta kablem sieciowym rj45 z PC do X360.
     
  11. thor_666

    thor_666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie jak post wyżej. Kabel 1 do 1 stosujesz do łączenie komputer/konsola do routera a do połączenia komputer do komputera/konsoli musi być cross
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie musi byc kros bo kazda 1Gbit sieciowka ma autokrosowanie, 100Mbit tez maja ale nie wszystkie dlatego jak ktos nie wie co ma to lepiej kross
     
  13. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A więc ok :)
    Troszkę się pogubiłem bo nie wiem co to jest kabel krosowany .
    Czyli tak mogę zakupić zwykły kabel internetowy podpiąć go do kompa i do xbox ( modem w kompie ) I będzie śmigało .
    Jeśli musi być inny kabel to proszę o fotkę .
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Powiesz w sklepie ze chcesz kabel sieciowy krosowany i będą wiedzieć co ci dac
    Co ci po fotce jak z wyglądu te kable są takie same tylko żyły na wtyczkach zamienione
     
  15. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I wystarczy że podepnę go do kompa i do Xboxa ( modem w kompie ) I wyszukam internet na xboxsie i będzie śmigać ?
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie, trzeba ustawic jeszcze ip, maske, dns, bramke i zapore systemową
     
  17. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak, taki kabel jest odpowiedni
     
  19. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dziękuje (Brudsien) za pomoc i za cierpliwość .
    Bardzo mi pomogłeś
    Wielkie dzięki :)
     
  20. remos997

    remos997 Banned Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Witonia Poland
  21. tomix710

    tomix710 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    217
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zamówiłem ten kabel :5m Metre Black Ethernet CAT 5e RJ45 Network LAN Cable | eBay
    Mam nadzieje że jest ok ?
    Jeśli wszystko jest ok to mam pytanie czy komputer musi być włączony jeśli chcę grać przez internet ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum