1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet przez Wi-Fi - czy potrzebny jest router?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Domisio, Grudzień 8, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Domisio

    Domisio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam konsolę Xbox 360 Slim 4GB. Posiada ona Wi-Fi. Czy jeżeli chcę mieć internet przez Wi-Fi to potrzebuje router DSL lub ADSL (w zależności od końcówki) czy nie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dziuba997

    dziuba997 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. mk1981

    mk1981 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ...też polecam !!!
     
  5. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Ja również go polecam. Ktoś mi go polecił na xboxforum.pl (Pozdrawiam go :D). Router radzi sobie świetnie ze wszystkimi dostawcami internetu oprócz (Podobno) Neostrady.
     
  6. shq

    shq Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Płock
    Po 1: Na co tyle tematów
    Po 2: Jakim kablem masz zakończone łącze:
    Jeżeli skrętka zakończona rj45 (sieć osiedlowa, radio, niektóre kablówki) bierz ten- TP-Link TL-WR340G WiFi WDS Nowy Model DSL wys.24h (1339347596) - Aukcje internetowe Allegro lub inny z serii WR z WiFi
    Jeżeli kabel telefoniczny zakończony rj11 (ADSL)- TP-LINK 8901G ADSL neostrada/tele2/netia... Krakow (1325887311) - Aukcje internetowe Allegro lub inny z serii TD z WiFi (sam go posiadam i nie mam problemów)
    Jeżeli koncentryk (np. Multimedia) wtedy za modemem/routerem providera wpinasz Access Point lub ten TD8901G w trybie bridge. Z tego co wiem to na WR był z tym problem.
     
  7. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    Ja nie miałem jakoś problemów z routerem a mam w multimedii. Podłączyłem, skonfigurowałem przez płytę i internet hulał jak ta lala :D
     
  8. shq

    shq Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Płock
    Źle napisałem. Zdarzają się przypadki, gdzie faktycznie pojawia problem i wtedy bridge robisz na routerze providera, na WR zapinasz sesję odwrotnie nie chce działać. Nie koniecznie tak jest z urządzeniami od multimedii, ale np. słyszałem o takim problemie jaki opisałem na którymś routerze d-linka.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum