1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet radiowy, a kabel ethernet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Filippo123321, Maj 17, 2011.

  1. Filippo123321

    Filippo123321 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam dosc duzy problem ze skonfigurowaniem sieci. Mam internet radiowy, ale z jakims systemem PPPOE (internet to Alfanet) i za Chiny nie wiem jak sie do tego zabrac. Tutoriale za bardzo nie pomagaja. Jakby mogl mi ktos krok po kroku wytlumaczyl jak go skonfigurowac, przez kabel ethernet bylbym wdzieczny. Ten system PPPOE pokazuje sie tez przy konfiguracji w xboxie, moze to pomoze. Oto jak to wyglada:

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Masz jakiś router, modem, access point do tej radiówki?
     
  4. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    W xboxie masz w ustawieniach sieci wyłączenie czy coś takiego nie powiem ci dokładnie ale sprawdź;)
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    masz radiowke na kabel wkrecany???
    musisz przez komputer udostepnic to polaczenie ppoe
     
  6. Buloff

    Buloff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    PPPoE to połaczenie łączace się każdorazowo loginem i hasłem, xbox obsługuje takie połaczenia
    tu masz całościowy poradnik jak podłaczyć - LINK
     
  7. kevez

    kevez Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    tu i tam
    Tak, tylko że on ma radiówkę (chociaż tak to opisał że w sumie nic nie wiadomo) więc pewnie przez PPPoE łączy się tylko AP..
    Filippo123321 najlepiej opisz dokładnie jak masz to wszystko połączone
     
  8. Filippo123321

    Filippo123321 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Normalna radiowka, kabel idzie od anteny do karty sieciowej. Zakupilem kabel skrossowany, bo myslalem, ze pojdzie to jakos podlaczyc. Router to raczej ostatecznosc, bo to jednak troche wiekszy wydatek. Szczerze to mam juz dosc męczarni z tym, wiec jesli nic panowie nie pomozecie, to przynajmniej poleccie jakis tani router, bo z tego co wiem, to do radiowki chyba jakis inny jest potrzebny.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Znowu nie taki duży wydatek;) Jak jest pppoe na rj45 to nie ma problemu z doborem
     
Wczytywanie...

Poleć forum