1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet radiowy a xbox

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ulik10, Maj 24, 2011.

  1. ulik10

    ulik10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biłgo
    Witam, mam internet radiowy z kablem wkręcanym do komputera z anteny, podłączyłem go do x'a w taki sposób: (zamiast komputera jest xbox)
    [​IMG]
    I pojawia się taki komunikat:
    [​IMG]
    oczywiście przy sprawdzaniu występuje błąd
    dodam że gdy wpisuje adres ip. taki jak na kompie to nawet przy połączeniu z siecią występuje błąd(do komputera od razu wkręcam kabel), a gdy wyszukuje automatycznie jest tak jak na zdjęciu. jak ktoś wie co trzeba zrobić to proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przed routerem masz modem ? internet dostawca daje ci radiowo ? To jakis osiedlowy dostawca ?
     
  4. ulik10

    ulik10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biłgo
    tak, tak jak na rysunku jak na rysunku, radiowo, tylko antena z kablem wkręcanym d kompa, osiedlowy dostawca
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Router ustawiales sam czy dostawca ?
    Jak dostawca to podejrzewam ze masz filtrowanie po mac adresie, a router ma wylaczony serwer DHCP, musial bys go wlaczyc i sklonowac mac adres z komputera do routera i zrobic podsiec z tym ze inni nie beda cie wiedziec np gdy założysz lobby podczas gry online bo porty musi przekierować dostawca
     
  6. ulik10

    ulik10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biłgo
    sam, dostawca nie, bo kabel od anteny bezpośrednio wkręca się do komputera, nie za bardzo się znam na tym więc muszę iść z tym problemem do dostawcy, tak? inaczej się nie da?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jakiej anteny, widze ze masz net z modemu i sygnal idzie do routera i router rozdziela neta czy to radiowo czy tez przewodowo, jak masz od dostawcy osiedlowego to modemu nie masz czy jak to jest bo cos mi sie widzi ze sam nie wiesz co masz
     
  8. ulik10

    ulik10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biłgo
    jak mam do kompa podłączonego to jest tylko jeden kabel z anteny taki wkręcany do karty w komputerze,
    modem i router mam tylko po to żeby podłączyć xboxa, łącze jak na rysunku który wkleiłem w pierwszym poście tylko zamiast komputera na tym rysunku u mnie jest xbox, ani modem ani router nie jest mi do internetu w komputerze potrzebny, tylko xbox nie ma wejścia tego wkręcanego i jakoś przez modem i router musiałem podłączyć kablem ethernet bo tym od anteny do xboxa bezpośrednio nie da rady
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ale wszystko pokiełbasiłeś, to nie bedzie dzialac bo niby jak ma dzialac ?
    ty masz neta radiowego na starcie, komp odbiera sygnal radiowo od uslugodawcy, kabel wkrecany to tylko kabel anteny, wkrecenie go do routera nic nie da, a modem to juz wcale nie jest potrzebny, tobie to jest potrzeby access point lub router z ta funkcja czyli sciaga sygnal wifi i przekształca na kablowy
    Ewentualnie udostępnianie neta z kompa za pomoca kabla czyli komp pelni role routera
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jak skonfiguruje router do pracy w trypie ap client (czy tam WISP) to po podloczeniu xboxsa zadziala - ae to wyzsza szkola jazdy
    niech lepiej idzie z tym do dostawcy oni mu ustawia jak trzeba
     
  11. ulik10

    ulik10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Biłgo
    czyli podsumowując żeby grać przez neta lepiej sobie założyć neostrade lub coś takiego na nie bawić się z radiówką?
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Mozesz bawic sie w radiowke jak ma dobre pingi i admin sieci przekieruje ci porty ktore mu podasz ale oczywiście lepiej miec wlasne publiczne ip niz go nie miec
     
Wczytywanie...

Poleć forum