1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w konsoli i Pc na zmiane ? zmiana adresu MAC.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez VipKuzKo64, Marzec 8, 2011.

  1. VipKuzKo64

    VipKuzKo64 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Siemano. Mam problem otóż mam modem i internet z kablówki. Modem podlaczony jest do komputera, a z tego co wiem to gdybym podlaczyl internet do X'a to musialbym informowac o tym moich dostawców internetu o zmianie MAC'a. Czy jest mozliwośc zmiany adresu MAC w Xboxie na taki sam jak W PC ? Wtedy mógłbym na zmiane podłączać. Skąd taki pomysł ? Konfiguracje Xbox Live | Artykuły

    Z góry dziękuje za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Przecie w tym artykule jest pokazane jak zmienic mac adres w konsoli
    No i jakiego masz dostawce bo nie kazdy filtruje po adresie mac
     
  4. VipKuzKo64

    VipKuzKo64 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No nic na google nie pisze ze dostawca filtruje po mac adresie, podlacz modem pod konsole i od razu powinna miec ona neta o ile nie wpisujesz np loginu i hasla, jak zadziala to masz neta ale tylko na konsoli lub kompie, modem nie rozdzieli ci neta tu juz musisz kupic router
     
  6. VipKuzKo64

    VipKuzKo64 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    No dobra, a zmiana tego adresu mac ? Moglbym podlaczac na zmiane ? PC lub Xbox ?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Na modemie czy routerze ?
     
  8. VipKuzKo64

    VipKuzKo64 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    No mam modem. Modem podlaczony do kompa. Internet z kablowki. I chce zmienic Adres alterantywny MaC z konsoli na ten Adres MAC z PC. Moglbym na zmiane tak przełączać ?
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Mozesz tylko co sie uparles z tym maciem ?
    Sprawdziłeś chociaż czy w ogole masz filtrowanie po mac'u ?
     
  10. VipKuzKo64

    VipKuzKo64 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    A jak moge to sprawdzić ? Bo jak wchodze na mojego dostawce klikne internet, potem 'wiecej o usludze' a potem 'wiecej komputerów w domu?' to pisze takie coś : "Dziś komputer posiadają bez mała wszyscy domownicy. Każdy z nich może korzystać z Internetu w ramach jednej opłaty abonamentowej (max. 32)." to oznacza, że moge podlaczyc nawet 32 kompy z innym MAC'iem i korzystać ?
     
  11. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Lepiej bedzie jak podlaczysz konsole z komputerem kablem scrossowanym i udostępnisz polaczenie.Jedyna wada to to ze komputer musi byc wlaczony gdy grasz.

    EDIT: jasne ze mozesz, wystarczy kupic router i rodzielic lacze btw. co ty sie tak uparles z tym MAC'em ?
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tak mozesz podlaczac wiecej komputerow ale musisz miec router, jak usługodawca cos takiego pisze to raczej nie ma filtrowania, a sprawdza sie zwyczajnie podlaczasz konsole pod modem i zobacz czy masz neta ale ja juz o tym pisalem kilka postow wyzej, a ty nie czytasz uwaznie !
    Zapytam dla formalności masz modem czy router, ile masz wyjść sieciowych w "modemie" ?
     
  13. VipKuzKo64

    VipKuzKo64 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Nie mam konsoli (jeszcze) - nie sprawdzę. czytam uważnie. Więc mam wyjście sieciowe takie na RJ45 jedno ale mam jeszcze pod tym jakieś ale nie wiem jakie coś ala to Rj45 ale jednak mniejsze Rj45 tam nie wejdze. Moge podeslac Foto jak cos.


    Edit; mam pisze tam USB ale takie dziwne wejscie.
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To zlacze telefoniczne, gdybys od uslugodawcy bral telefon to pod to zlacze podłączał bys linie telefoniczna, wiec masz modem, musisz kupic router zeby swobodnie miec neta tu i tu
     
  15. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Dokladnie, juz ci to mowilem VIP i pisalem tu ale ty nie czytasz ;p

    Mozesz polaczyc jeszcze PC - XBOX ale komputer bedzie musial byc włączony ale najlepszym rozwiązaniem jest zakup routera
     
  16. VipKuzKo64

    VipKuzKo64 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    Koniecznie Router ? To jest ostateczne wyjście ? innego nie ma ? 100 zł ulicą nie chodzi. ;) Spróbuje wpierw zwyczajnie podlaczyc Xboxa i PC jesli nie zadziala to sporboje z tym wpisaniem MAC'a alterantywnego. Jak już to nie zadziała to wezme ten kabel scrossowany. Router raczej odpada ale zastanowie się jeszcze.

    A jak mam PS2 to moglbym podlaczyc Moj kabel Od neta do PS2 ? Bo mam tam wejscie na neta. tylko nie wiem jak moglbym sprawidzic czy mam te filtorwanie adresów mac.
     
  17. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Router kosztuje okolo 50zl + przesylka, kabel z 2zl i tylko tak mozesz podlaczyc XBOX -> PC bo o ile wiem to chyba nie mozna modemu podlaczyc pod xbox'a wpisac ID i haslo od uslugodawcy i wio ale moze sie myle
     
  18. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Widze ze dalej nie rozumiesz, modem nie jest w stanie fizycznie rozdzielic sygnalu sieciowego bo nie ma on serwera DHCP, modem przekształca sygnal internetowy np z kablowki na sieciowy, filtrowanie mac to m.in. blokowanie innych komputerow podlaczanych do sieci ale nawet jak bys go klonowal czy cos nadal nie bedziesz mial neta tu i tu, dzielic lacze mozesz tylko jak skoro masz tylko jedna sieciowke, kup router, juz kupisz najtańszy za 60zl wiec nie przezywaj bo jak cie stac na konsole to i na router tez piwinno

    Mozna ale samodzielny modem, a takowy posiada autor tematu no i nie posiada on zadnych loginow, hasla, zabezpieczen mac czy tez ttl, mac modemu jest przypisany do jego linii po tym usługodawca daje mu neta
     
  19. VipKuzKo64

    VipKuzKo64 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    no dobra, to jaki Router polecacie ? Link ? ;> A i jak kupie Router to bedzie do niego jakis kabel zeby z komputerem sie polaczyc czy dokupic musze ?
     
  20. hashpl

    hashpl Banned

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2011
    Posty:
    449
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Płock
    Brudsien czemu 2 sieciowki potrzebuje ? Przeciez z kompem laczy sie przez USB a net leci z kabla telefonicznego wiec co za problem polaczyc i udostepnic neta konsoli tak jak to sie robi PC - PC
     
  21. VipKuzKo64

    VipKuzKo64 Banned

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mysłowice
    hash ja z kompem sie lacze normalnie przez RJ45 . O ile o mnie mowicie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum