1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w konsoli - problem! POMOCY!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Zulek1992, Luty 27, 2012.

  1. Zulek1992

    Zulek1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Witam. Piszę tutaj ponieważ nie mam już sił do mojej konsoli siedziałem już przy niej parę razy do późna w nocy i nic nie mogę wykombinować. Otóż, problem polega na tym że konsola łączy mi się z routerem (D-Link DWL-G700AP), ale z internetem już nie. Internet mam radiowy. Wczoraj próbowałem pobawić się przez sieć ad-hoc. I zauważyłem pewną zmianę. Podłączyłem kabel internetowy (rj45) bezpośrednio do laptopa i stworzyłem sieć ad-hoc. Udostępniłem połączenie, konsola ładnie znalazła się i połączyła się. Eureka! Myślę sobie kiedy zobaczyłem że konsola połączyła się z internetem. Nagle wyskakuje pytanie o aktualizację (nic dziwnego nie miałem neta na konsoli od prawie roku) i w trakcie pobierania aktualizacji na laptopie widzę jak połączenie ad-hoc raz zanika a raz się pojawia, raz łączy raz nie. I aktualizacja zostaje przerwana. I tak po parę razy, zawsze rozłącza przy aktualizacji. Zauważyłem też że przy sieci ad-hoc jak wejdę w "stan" to przy połączeniu IPv4 jest "Internet" zaś gdy podłączam kabel pod router to przy tym połączeniu jest "brak dostępu do internetu". Brałem już adresy DNS od operatora mojej sieci, nic nie pomogło. Próbowałem bezpośrednio podpinać kabel internetowy do konsoli i wyszukać automatycznie jak i ręcznie ale zawsze ten sam problem łączy z siecią a nie może z internetem. Pytałem operatora czy coś blokuje, twierdzi że nie. Przypomnę że miałem już internet na tej konsoli u tego samego operatora sieci i nagle po pewnym czasie przestało wszystko działać. Być może ktoś ma podobny problem i mógłby mi jakoś pomóc. Proszę o odpowiedź. Operator sieci powiedział że może przysłać technika (koszt 50zł), ale stwierdziłem że powalczę na razie z tym sam i w ostateczności poproszę o przyjazd technika. Pozdrawiam.

    P.S : jest to konsola Slim 250GB.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zapewne zablokowane mas po mac na routerze

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Zulek1992

    Zulek1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Mało prawdopodobne, bo bezpośrednio po kablu też nie łączy.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W moim r nawet mac dziaa dla lan;)

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    w "normalnych" routerach nie ma takiej opcji, chyba że masz DD-WRT albo OpenWRT :)

    do autora:
    napisz dokładnie jak łączysz tą konsole, kablem bezpośrednio do routera, czy do kompa na którym neta udostępniasz ? bo z opisu wychodzi mi na tą drugą opcje.
     
  7. Koczek

    Koczek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kowala
    ?
    Wiec po co to pytanie skoro masz na nia odpowiedz w pierwszym poscie.
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Edimaxy maja;) dajess blokade mac to masz blocade na mac adresy czy wifi czy to lan

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Koczek twoja rozkmina mojego posta raczej nie pomogła autorowi, poza tym kolega mógł próbować obu opcji o czym nie poinformował a jest to istotne.

    Połączenie XBOX->PC->Internet jest kiepskie i trzeba to dobrze skonfigurować żeby działało.
    Zulek1992 podłącz iksa bezpośrednio skrętką (RJ45) do routera, jeśli tego jeszcze nie zrobiłeś i daj znać czy działa.
     
  10. Zulek1992

    Zulek1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Tak jak napisałem, próbowałem ad hoc laptop>xbox, i próbowałem też bezpośrednio kablem skrętką do xboxa (automatyczne i ręczne konfiguracje) i łączy tylko z siecią a z internetem już nie.

    Jeżeli chodzi o podłączenie X'a do routera to jakoś nie ma opcji chyba. Bo mam podłączony kabel ethernetowy do routera a w tym moim routerze jest jedno wejście na kabel rj45 :/
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    jak sprawdzasz na routerze podłączone urządzenia to widzisz xboxa ? dostaje adres ip ? - Masz internet z neostrady/netii czy osiedlowy ?
    wygląda na to że twój router, ewentualnie ISP blokuje dostęp po MAC'u
     
  12. Zulek1992

    Zulek1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Jak podłączam kabel pod router to xbox go wyszukuje i jest to samo co przy podłączeniu kabla internetowego bezpośrednio do konsoli czyli łączy z siecią a z internetem już nie. Internet mam osiedlowy. Rozmawiałem z usługodawcą i mówił że nie blokuje nic i że nie powinno być żadnych problemów więc nie wiem już co może być nie tak. Najlepsze jest to że jakieś 8 miechów temu kupowałem golda i net normalnie śmigał i nagle po jakimś czasie chce sobie wejść (nic w konfiguracjavch nie zmieniałem) i już nie chce się połączyć.
     
  13. woueK

    woueK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    152
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Połącz się za pomocą połączenia mostkowego, do tego upewnij się żeby router dawał oddzielne ip dla komputera i oddzielne konsoli bo wystąpi konflikt adresów ip. Googluj "połączenie mostkowe" i konflikt ip
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jak konsola bezpośrednio pod routerem nie ma neta to na połączeniu mostkowym tym bardziej.
     
  15. Zulek1992

    Zulek1992 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    chyba pozostaje mi zadzwonić po technika i dać mu te 50zł za robote
     
  16. Wilk14

    Wilk14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    185
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Usługodawca na pewno ci nic nie blokuje.
    Chyba by nie jeżdzili do każdego kto ma xboxa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum