1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w konsoli X1

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez soulkirou, Maj 20, 2015.

  1. soulkirou

    soulkirou Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź/Włocławek
    Witam, ostatnimi czasy nabyłem konsolkę Xbox One. Mieszkam w akademiku w którym po blokowane są porty na wszystko co tylko może być w sieci dlatego też niemożna podłączyć konsoli do internetu normalny sposób dlatego trzeba kombinować. Do dyspozycji posiadam telefon Acer z150/laptopa/modem USB na karty SIM/ Aero2. Telefon potrafi utworzyć sieć Wi-Fi i z takiego rozwiązania korzystałem przez większość czasu dopóki pakiet internetowy sie nie skończył. Próbowałem włożyć Aero2 do telefonu i wtedy podłączyć xboxa lecz wyskakuje jakiś bład servera DNS i nie mogę tego zrobić. Wykombinowałem że podłącze modem do kompa i przez kompa utworzę przy pomocy programu "MyPublicWiFi" utworze sieć i tutaj program wykrywa że xbox sie podłączył lecz również wyskakuje błąd servera DNS i brak usług sieciowych. Jeszcze jest sposób żeby podłączyć modem USB do xboxa lecz tutaj problem jest taki że modem ma własny program obsługujący i wydaje mi się że konsola nie poradzi sobie z obsługą tego modemu. Dodatkowo chcąc wrócić do ustawienia działającego czyli prywatnej karty SIM podłączonej jako modem WiFi przez telefon tyle że bez pakietu danych znów wyskakuje błąd servera DNS. Moje pytanie jest taki czy nie da się podłączyć Aero2 do xboxa ? Czy może coś trzeba pozmieniać w ustawieniach a ja tego nie ograniam ? Jakby ktoś miał podobne problemy i jakieś fajne rozwiązanie to byłbym wdzięczny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xDzejkob

    xDzejkob Xbox One Xbox One Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    A czy w ustawieniach telefonu APN ustawiłeś na "darmowy" zamiast "internet"?
     
  4. soulkirou

    soulkirou Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź/Włocławek
    tak i na telefonie wszystko śmiga przez Aero2 i przez zwykłą sieć SIM. Dlatego dziwi mnie to że występuje ten błąd :/ Ostatnio też wykupiłem pakiet na internet i też nie działa poprawnie ;/ zgłupiałem.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Aero 2 do grania? Przestań żartować, to tylko do przeglądania poczty.
     
  6. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    A czy przypadkiem na Aero2 prędkość internetu nie jest ograniczona do 100 kb\s na tym ledwo strony się wczytują a co dopiero grać, zakładam ze konsola ma jakiś minimalny próg jaki najwolniejszy internet można podłączyć i pewno temu nie działa.
     
  7. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Po za tym Aero co godzine resetuje połączenie; )
     
  8. nowomennocry

    nowomennocry Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 23, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    No właśnie, Areo nie jest przeznaczone do rozrywki. Nawet filmy na youtube słabo się na tym ogląda. W moim laptopie na studiach był ten internet i do sprawdzania poczty czy zapoznawania się z informacjami na stronie uczelni był w sam raz, ewentualnie można było sprawdzić portale społecznościowe.
     
  9. soulkirou

    soulkirou Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź/Włocławek
    To gdzie wy mieszkacie ? :p Ja mam Aero2 i spokojnie na laptopie gram w lola czy GuildWars2 co prawda ping nieraz jest duży gdy na serverach dużo ludzi ale w godzinach porannych spokojnie działa. Co więcej dla większej wygody ostatnio wykupiłem pakiet internetowy na 3mb\s dlatego tym bardziej sie dziwię że nie działa. Bardziej martwi mnie fakt że wcześniej działało na zwykłej karcie SIM a potem nagle coś sie przestawiło że występuje błąd DNS :/
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przepraszam z góry, lecz zastanawiałem się jaki idiota wykupi ten pakiet .. Przy obecnych starterach lte na kartę to aero to tlko za free jak się wykorzysta juz wszystko, tam cos kupować to porażka
     
  11. xDzejkob

    xDzejkob Xbox One Xbox One Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2015
    Posty:
    4
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    soulkirou - odezwij sie na priv, dam Ci fajną sztuczkę na internet mobilny. :D
     
  12. soulkirou

    soulkirou Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź/Włocławek
    Już do Ciebie napisałem wiadomość priv :)

    No akurat pakiet 20zł za 5gb i prędkość 3mb/s to najlepsza oferta jaką widziałem ;) bo w innych sieciach 1 mb jest po 5-10 zł ;)
     
  13. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    @UP To masz bardzo słabe rozeznanie.

    Polecam Red bull Mobile LTE 100GB/mc. za 17 zł miesięcznie. TAK 17 zł.
     
  14. soulkirou

    soulkirou Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź/Włocławek
    @UP
    To daj link bo ja tego nie widzę. Na stronie Redbulla są jakieś badziewne oferty po 100mb

    I może wrócimy do setna. Wie ktoś co z tymi błędami servera DNS ?
     
  15. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Bez tytułu.jpg
    Widzę że na stronie już nic o tym nie ma, ale jak widać usługa dalej działa.
    http://aero2forum.pl/temat-lte-prawie-za-darmo-w-red-bull-mobile
     
Wczytywanie...

Poleć forum