1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w konsoli

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Raizel, Maj 22, 2009.

  1. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam problem z internetem w konsoli. Posiadam Laptopa którym łączę się poprzez Wi-Fi z moim routerem i chciałem kablem ethernet-ethernet podłączyć się do konsoli lapciakiem, ale gdy biorę skonfiguruj sieć to ani ręcznie ani automatycznie jak ustawie to się nie łączy. Co może być przyczyną?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. leszcz

    leszcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Biała Podlaska
    Zrób test po konfiguracji (z opcji sieci Xboxa). Wtedy konsola wypiszę Ci gdzie jest błąd i możliwe sposoby jego rozwiązania.
     
  4. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zrobiłem, próbowałem wszystkie sposoby które wypisała
     
  5. leszcz

    leszcz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Biała Podlaska
    No to chociaż powiedz, w którym momencie wyskakuje błąd.
     
  6. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    przy próbie połączenia Xbox->sieć
     
  7. Shiliat

    Shiliat Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    185
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Przemys›l, Poland
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zapodaj screenshoty z poleczenia w pececie i xboxsie. w ciemno nikt nie zgadnie. pewnie robisz jakis czeski bład.
     
  9. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Router Dlink-Dl 524. SSy podam jutro. Jakie dokładnie mam zrobic? wpisywanychbramek, masek itp. w xboxie? szczerze mówiąc w tym temacie jestem zielony
     
  10. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    z właściwości tcpip karty sieciowej, z zakładki udostępnienie poleczenia na karcie od internetu i z właściwości kary "recznie" na xbosie.
     
  11. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. mniejszych obrazków nie da sie umieścić??
    2. po drugie jak nie udostępnisz intranetu xboxsowi to jak chcesz go miec ???? :)
     
  13. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1. Obrazki poprawione.
    2. tam jest zaznaczona opcja, żeby automatycznie wyszukiwał adres IP, to nie wystarczy? :p Muszą tam być dane takie jak w xboxsie?
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ojoj. pokreciles.
    po. 1 ustaw w pececie
    192.168.0.1
    255.255.255.0
    reszta pusta

    w zakładce zaawansowane na karcie wifi włacz udostepnianie

    w xboxsie jako dns wpisz 192.168.0.1 labo taki dnsy ktory masz na karcie wifi

    aha daj jeszcze screen z wlasciwosci tcpip i karty zaawnsowane na karcie wifi.
     
  15. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  16. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    mam ten sam router i u mnie wszystko ładnie śmiga. W tym routerze jest opcja XBOX Support ja mam ją włączoną. Może to przez to u ciebie nie działa.

    Aby ją włączyć:

    W przeglądarce wpisz (zamiast www) 192.168.0.1 potem wpisz login i hasło. Pokaże ci się ustawienia twojego routera. Kliknij w TOOLS, a później w MISC. Jak przewiniesz w duł to tam będzie XBOX Support, zaznacz Enabled i kliknij w Apply.

    Jak nie pomoże to widocznie, źle coś ustawiłeś. Skąd masz neta, multimedia, neostrada ?

    P.S
    A nie prościej jest podpiąć xboxa pod router?? ale skoro chcesz modzić i przez laptopa to wpisz:
    w Połączeniu lokalnym w laptopie:
    IP: 192.168.0.2
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.2
    DNS takie jakie masz wpisane w Wi-Fi
    a w xbox:
    IP: 192.168.0.3
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.2
    DNS takie jakie masz wpisane w Wi-Fi
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ogolnie ustaw tak jak napisał pieter
    co do tego screena ostatniego to dales z karty wirefire1394 a nie z wifi :)
     
  18. Raizel

    Raizel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2009
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Robie wszystko jak napisal Pieter029 ale dalej nic :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum