1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w X360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez coffee5800, Sierpień 2, 2010.

  1. coffee5800

    coffee5800 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    TL
    Witam, Mieszkam w bloku i internet mam podłączony bezpośrednio do laptopa (nie ma żadnego modemu a kabel od internetu idzie ze ściany) i czy żeby mieć xbox live w x360 muszę kupić router ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. JaCyNa

    JaCyNa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakÓw
    Tak,z tego co wiem,musisz jakos rozłączyć internet i do tego potrzeba ci router.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12087
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No chyba że połączy ci się od razu gdy podłączysz kabel sieciowy(przepisać adres mac pc)
     
  5. coffee5800

    coffee5800 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    TL
    Ale ten adres musi mi chyba przypisać dostawca internetu.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12087
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie kopiujesz go z pc komenda ipconfig /all przepisujesz adres fizyczny. No i ustawienia adres ip, maska, bram ajesli masz adres stały; znajdziesz to w ustawieniach karty sieciowej
     
  7. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Masz taki kabel?
    [​IMG]
    Jeżeli tak to możesz użyć routera ze switchem sieciowym. Będziesz miał internet i w laptopie i w komputerze. Jeżeli Ci na tym nie zależy wpinasz ten kabel do Xbox 360. Dane IP itp.. Spisujesz z komputera.
     
  8. coffee5800

    coffee5800 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    TL
    Tak, taki mam.Ok dzięki
     
  9. sathorn

    sathorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Zawsze możesz sobie przełączać kable co chwila... Ale to chyba umiarkowanie komfortowe rozwiązanie :p
     
  10. coffee5800

    coffee5800 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    TL
    Teraz kolejny problem, Gdy testowałem Sieć na xboxie , przy łączeniu się z xbox live wyskoczył komunikat że bierząca konfiguracja może ograniczać niektóre elementy , czy coś w tym stylu. co teraz?
     
  11. sopajkdioj

    sopajkdioj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Albo kup karte sieciową usb (za 20zl na allegro) i kabel rj-45 cross i bd super ja miałem ruter i mialem problem w bloku z konfiguracją a karte sieciową podpiołem i xbox odrazu wszystko skonfigurował
     
  12. coffee5800

    coffee5800 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    TL
    Teraz kasy nie ma ...:( A może to jest związane z blokadą regionalną ?
     
  13. sopajkdioj

    sopajkdioj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2010
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    napewno w pl nie ma live bd na jesien poczekaj
     
  14. UKEN

    UKEN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jesli modem od Internetu obsluguje DHCP to automatycznie przydzieli ci adres IP na konsoli. Najlepiej podepnij modem do routera, a xboxa podlacz do portu w routerze, wtedy napewno ci przydzieli automatycznie adres IP (jesli bedziesz mial wlaczone DHCP a statycznie ustawisz adres IP na routerze)
     
  15. Rzezniu

    Rzezniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Musisz mieć kabel ENTHERNET (Czy jakoś tak) Podłączasz go do XBOXA (Czyli musisz posiadać Router ;P)
     
Wczytywanie...

Poleć forum