1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w xbox 360 slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mbochen, Styczeń 25, 2012.

  1. mbochen

    mbochen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    może temat był już poruszany wcześniej, ale nie mogłem znaleźć. Mam problem z połączeniem x-a z netem. Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi czy możliwe jest podłączenie konsoli przez modem/router 3g? Mam huawei E5 E5830 (blueconnect z ekranem OLED). Gdzieś na jakimś forum znalazłem kiedyś, że jest to możliwe, niestety mi się nie udało. Konsola z modemem się łączy, natomiast sygnał nie jest puszczany dalej. Wyskakuje jakiś komunikat o błędnym DNS. Czy ktoś może mi krok po kroku opisać jak to skonfigurować?Albo pod PLAY albo pod ORANGE. Będę wdzięczny za pomoc i instruktaż.(Co, gdzie i jak ustawić). Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    mozesz ustawic dnsy recznie, np openDNS 208.67.222.222 i 208.67.220.220
    ewentualnie cala konfiguracje recznie zobacz co dostajesz autoamtycznie od tego routera i zapisz sobie.
    Nastepnie wybiersz ustawienie reczne i wpisz to co dostales od routera i jesli bedzie krzyczal ze dnsy mu nie pasuja to mozesz wpisac te co podalem
     
  4. mbochen

    mbochen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, dzięki za podpowiedź, spróbuje wieczorem i jutro dam znać czy ruszyło, pozdrawiam
     
  5. HadesDT

    HadesDT Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. mbochen

    mbochen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za rady, ale wydaje mi się że problem leży po stronie samego huawei, sprawdzałem na 3 różnych kartach (plus,orange i play) niby modem nie ma simlocka, bo po włożeniu każdej karty wyświetla się nazwa sieci. Natomiast problem jest w tym, że nie chce się połączyć z netem. Jak wchodze do ustawień przez przeglądarke, niby pisze, że karta aktywna, ale nie ma żadnych statystyk o wysyłaniu czy odbieraniu danych, nawet nr tel się nie pokazuje. Może ktoś wie jak krok po kroku ustawić to urządzenie pod playa albo pod orange. Powiem, że średnio się znam na ustawieniach sieciowych i tamte nazwy za wiele mi nie mówią.(jakie szyfrowanie, itd.). Będę wdzięczny za pomoc.
     
  7. mbochen

    mbochen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    już wszystko działa, dzięki za podpowiedź z tymi openDMSami, pomogły.
    Pozdrawiam
     
  8. BaGRoS

    BaGRoS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na przyszłość DNS Googla:
    4.4.4.4
    8.8.8.8
    łatwo zapamiętać :]
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Google Public DNS - No łatwo ale podałeś zły dns2
     
  10. BaGRoS

    BaGRoS Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, okazuje się, że się jakiś czas temu zmieniło.
    Teraz:
    8.8.8.8
    8.8.4
    .4
    jeszcze łatwiej pamiętać :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum