1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w Xbox, duuuży problem.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez sunrise103, Sierpień 20, 2010.

  1. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    To na początku, proszę o nie warnowanie, tylko jeśli zły dział to proszę o przeniesienie.



    Jak mogę zrobić działającego neta na Xboxie po przez takie połączenie: Modem-->Router-->1Komputer(Kabel)-->2Komputer(Mój przez Wi-Fi) i od mojego kompa kablem RJ-45 crossowanym do Xbox'a. Wpisywałem już różne IP, maski itd. itp.

    Ale zawsze był błąd z DNS'ami. Mógłby ktoś krok po kroku wytłumaczyć takie połączenie, aby działało? I czy w ogóle jest takie coś możliwe?

    Poleci dziękuję.



    Edit: i zawsze był błąd z połączeniem do Internetu w Xboxie, a nie w połączeniu do Sieci.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
  4. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    Nie ma tam niestety opisanego podłączenia Internetu z Dialogu, a ja właśnie mam dialog.



    Edit: Pomoże ktoś? :)
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie ma zanczenie czy to dialog czy inny dostawca - zasada jest taka sama
     
  6. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    Ja już próbowałem zrobić to na każdy sposób, mój. Konfiguracja przez Połączenia Sieciowe, router i nic. Więc sięgam po tamto jeśli nie pomoże to będę musiał przenosić Xboxa.



    Edit: Niestety moje próby spełzły na niczym.
     
  7. PiotroZ

    PiotroZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2009
    Posty:
    248
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    W takim razie jeżeli masz możliwość aby działało bez zbędnych problemów to przenieś X-a i po kłopocie :D
     
  8. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    No mam, ale wiesz latanie w te i z powrotem, przez 2 pietra (dom) to się nabiegam jak głupi, ale coś za coś. Byle grać na live.
     
Wczytywanie...

Poleć forum