1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w Xbox One

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez damian885, Sierpień 28, 2016.

  1. damian885

    damian885 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam....
    Mam takie proste pytanko. Ostatnio podłączyli mi neta z Orenga ( światłowód 300mb/s) i chciałbym się dowiedzieć czy Xbox w ogóle obsługuje taką prędkość?? Przy podłączeniu kablem w ustawieniach sprawdzałem prędkość i pokazało mi: 128mb/s natomiast gdy pobierałem grę ( World of tanks) to pobierała się z prędkością kolo 55mb/s potem spadło do 30mb/s , i tak sobie skacze. Światłowód jest podciągnięty prosto do FunBoxa od orenga. Podłączenie było jak już wspominałem, kablem wiec nie powinno być żadnej starty po drodze. Mam wiec parę pytań:
    1. Dlaczego skoro po teście neta pokazalo 128 mb/s to gra pobiera sie 30-50 mb/s?
    2. Jaką Xbox ma kartę sieciowa w sroodku? jaka predkosc max moze osiagnac po kablu i jaka po wifii?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. Zaloguj się na FuBoxa i zobacz jakie masz ustawienia. Możliwe że masz coś ustawione co blokuje , po 2 jak robisz speedtesta to łączy się na servery MS. A nie do najbliższego lokalnego.

    2. XBOX one posiada kartę DUALBAND Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct i Gigabit Ethernet.

    I nie Orenga a Orange :)
     
  4. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Karta 5Ghz.

    Dlatego że w tym momencie serwery MS tylko Ci na tyle pozwoliły.

    I zapewne magiczne słowo ''DO'' 300Mb Na kompie w teście ile masz?
     
    Ostatnia edycja: Sierpień 28, 2016
  5. damian885

    damian885 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ta "Do" 300Mb, ale zapewniali ze przy światłowodzie bedzie te 300Mb. W moim lapku jest slaba karta po wifi 38mb po kabu 100 pare. Ale jak instalowali tona swoim lapku zrobili tesy na speedtest i bylo 307 mb/s
     
  6. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Stary możesz mieć i pierdyliard mb a i tak odbierzesz z taką prędkością na jaką pozwoli serwer docelowy, dlatego zawsze mam bekę z klientów zamawiających 100 mb up, bo im Internet wolno chodzi.
     
  7. damian885

    damian885 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
     
  8. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna

    Jeszcze raz napisze , możesz mieć po kablu na PC te 300 , ale tutaj speedtest idzie do serverów MS , to zależy jak bardzo one są obciążone, po 2 czy masz otwarty NAT ?? Porty masz odblokowane ?

    Luknij speedtest na laptopie przez www po wifi i na sztywno.
     
Wczytywanie...

Poleć forum