1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

internet w xbox360 przez pc

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez pimpex22<SP.E.M>play, Marzec 21, 2009.

  1. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    Witam, :mad:mam problem chciał bym podłączyć x360 do internetu za pomocą kabla sieciowego (nie przez router). Znalazłem kilka wsakówek na forum i robie wszyskto prawidłowo, ale gdy sie chce połączyć to wyświetla mi sie w xboxie brak połączenia. pomóżcie !!!!!!:confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sdawid1q

    sdawid1q Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bracknell UK
    skontaktuj sie z usługodawcą internetu zapytaj czy jest zabezpieczenie przed adresem MAC, jesli masz takie to zostaje ci zakupic router i podac uslugodawcy Mac twojego routera na ktory zostanie wyslany sygnal
     
  4. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    dzieki jak nic nie poradze to tak zrobie i zadzwonie.

    moze ktos zna inny sposóp ??????

    //używaj EDYTUJ/obcy33
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    napisz jakie masz ustawienia w xbxosie i jakie w pececie
     
  6. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    ale o jakie parametry ci chodzi???
    jak o model to sagem F@st 800-840, chciałem podłączyc x, ale on całyczas nie wykrywa połączenia, ani komp. IP wszystko mi wykrywa :/
     
  7. durante

    durante Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja podpiąłem kablem sieciowym skrosowanym xboxa do karty sieciowej w kompie.
    Potem włączyłem kreatora konfiguracji sieci na kompie i udostępniłem połączenie internetowe dla gościa (swojego ustawiłem jako host), Xbox w tym czasie ustawiony był na sprawdzanie połączenia z internetem. Gdy na kompie zakończyło się konfigurowanie, xbox otrzymał połączenie z netem i to tyle.
    Teraz podpinam xboxa do kabla i po chwilce same się widzą.
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    parametry karty sieciowej (tcpip) w kompie i w xboxsie
     
  9. bloodlustattoo

    bloodlustattoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a czy dziala to z internetem mobilnym?
     
  10. Mariuszn80

    Mariuszn80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Nowa Sól
    działa ja śmigam na play online , jedyny problem jakiego nie moge rozgryźć to ze czasami przełącza mnie z hsdpa na umts i zaczyna ciąć rozmowe

    pimpex22<SP.E.M>play a czy ty napewno masz kabel skrosowany???
     
  11. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    mam kabel krasowany, jeden miałem z konsolą, ale myślałem ze jest zły i kupiłem drugi krasowany.
     
  12. Luuunatyk

    Luuunatyk Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław. : )
    ja tam normalnie podlaczylem z kompa neta i smigam normalnie zero problemow. : )
     
  13. Mariuszn80

    Mariuszn80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Nowa Sól
    a masz viste cz xp , ja pod vistą walczyłem 3 dni aż wkońcu sie wkurw.... i zainstalowałem xp tam tylko wyłączyłem zapore 3min i hulało
     
  14. Luuunatyk

    Luuunatyk Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław. : )
    ja mam Mac Os X tiger :D:D:D
     
  15. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    Jam mam xp, juz nie mam zdrowia. A jak bym kupił router to by to coś dałó ???????/
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  17. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    aha, to spróbuje sie zaopatrzyc w router i wtedy zobaczymy. Może moj problem minie :)
     
  18. pimpex22<SP.E.M>play

    pimpex22<SP.E.M>play Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 12, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Świętokrzyskie
    wlaśnie zaopatrzyłem sie w router i internet w konsoli mi śmiga.
    Dzieki wielkie :)
     
  19. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Mam pytanie nie koniecznie do tematu i trochę głupie chyba ;p ale nie jestem pewien.
    Czy do gry przez xbox live konieczne jest konto gold czy można spokojnie grać na silver ?? bo jak chcialem pograć w FIFE czy COD5 to mi wyskakiwało że moj statusc xbl nie zezwala na grę czy coś w tym stylu. Nawet ze znajomymi nie mogę grać :/
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  21. Zehir

    Zehir Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Zalamka

    Witam. Ponieważ jestem świeżynką na forum, witam wszystkich bardzo serdecznie.

    Zazwyczaj informacje zawarte na tym forum były dla mnie jasne, a jeśli nie, to zawsze sobie z moją konsolą radziłem, ale - podobnie jak znaczna część użytkowników konsoli - napotkałem problem, przy którym poległem.

    Posiadam internet w sieci PLAY. Korzystam z modemu HUAWEI e220. Mój system operacyjny to Windows Vista Home Premium. Notebook.
    Posiadam konsolę XBOX 360 ELITE, próbuję połączyć się z XBOX LIVE przez kabel dołączony do konsoli, ale konsola nie może się połączyć - mój laptop widzi ją, ale ona laptopa nie - nie może pobrać IP.

    Bardzo proszę, ażeby ktoś mi pomógł. Czytałem już mnóstwo artykułów na ten temat, ale pisane są one zazwyczaj pod Win XP. Ja niestety nie mogę zmienić systemu, ponieważ producent mojego notebooka nie wspiera Win XP, przez co nie mam do tego systemu sterowników - tak, jestem skazany na vistę...

    Proszę o opis, krok po kroku, jak, gdzie i co skonfigurować, żeby mi wszystko działało... Ja już naprawdę nie mam cierpliwości, a widzę, że w tym wątku jest osoba, która ma internet w tej samej sieci co ja i której wszystko działa.
    POMOCY :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum