1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w Xboxie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez AdiSuN, Grudzień 2, 2013.

  1. AdiSuN

    AdiSuN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witajcie! Otóż właśnie przed momentem w końcu zamówiłem upragnione Xboxa 360. Tutaj zaczynają się już coraz głębsze pytanie, analizy, testy i tak dalej. Ważna sprawą jest internet. Przejdę od razu do rzeczy: otóż, czy jest w ogóle jakaś szansa (w co szczerze bardzo wątpię), by podłączyć się w Xboxie do sieci domowej, bez routera i bez dodatkowych kosztów? Po prostu mam internet w komputerze, podłączony jednym normalnym kablem. Jest możliwość, nie wiem jakiegoś wyszukania czy coś takowej sieci bez podłączenia? Czy konieczny będzie router? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam bardzo serdecznie!​
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeżeli masz kartę sieciową w kompie to neta mógłbyś udostępnić ale wtedy musiałby być komp włączony, więc lepszym rozwiązaniem będzie chyba kupno routera.
    Tutaj poradnik w razie czego:
    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły
     
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Można z kompa udostępniać, ale żeby mieć net w konsoli musisz kompa włączać.
    Kup sobie zwykłego switch'a za 2-3 dyszki i będzie.
     
  5. AdiSuN

    AdiSuN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dla mnie to jest szczerze, żaden problem jeśli jest taka możliwość bo praktycznie u mnie w domu cały dzień chodzi komputer, jak nie ja siedzę to siostra, jak nie siostra, to rodzice, więc wiadomo. A jak sprawdzić, czy mam w komputerze kartę sieciową i jak to ewentualnie udostępnić?

    P.S. Aha podałeś jak udostępnić. To tylko to pytanie, jak sprawdzić czy mam kartę?
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Menedżer urządzeń > Karty sieciowe.
     
  7. AdiSuN

    AdiSuN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jest tam coś takiego jak: Realtek PCIe FE Family Controller - czyli chyba mam kartę. A co do połączenia się, który ja muszę punkty z tamtych wykonać, żeby się połączyć? Bo nie mam Neostrady. To ten co jest niżej?:

    DSL TP (autor: ping182)

    Xbox łączy się z Internetem przez komputer z włączoną opcją udostępniania połączenia internetowego. Pierwsze co robimy po podłączeniu konsoli do wolnej karty sieciowej, to ustawienie adresu IP sieciówki. Wchodzimy w Start -> Panel sterowania i klikamy dwukrotnie na „Połączenia sieciowe”. Powinno to wyglądać mniej więcej tak:
    ..........
    I tak dalej i tak dalej jest podany. Czyli według tego mam robić?
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ale żeby tak podłączyć to musisz mieć drugą wolną kartę sieciową, aby podłączyć do niej Xboxa.
     
  9. AdiSuN

    AdiSuN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Szkoda. :< Czyli nie ma szans w takim razie bez routera, bo to też chyba duży koszt.
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Router kupisz spokojnie do 100 zł.
    Wtedy możesz konsolę podłączyć bezprzewodowo.
     
  11. AdiSuN

    AdiSuN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Właśnie mówili mi niektórzy ,,Za 100 zł przecież kupisz'', tyle, że będzie to dobry router? Nie będę miał problemów z sygnałem czy coś? Nie ukrywam, teraz router przydałby się. Ale czy już znajdę jakiś porządny za 100 zł na allegro?
     
  12. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jaki posiadasz internet i jak wygląda twoje obecne połączenie.
     
  13. AdiSuN

    AdiSuN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Aha to router to obecne MB/s, które posiadam, nie będzie innych? Tyle ile teraz posiadam tyle będę miał poprzez router? Np teraz mam prędkość pobierania 5 mb/s chyba, chodzi bardzo płynniutko i szybko na komputerze.
     
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie chodzi mi o szybkość, chodzi o mi o połączenie jakie masz. Jak masz poprowadzony internet do kompa i od czego. Jest to radiówka? Czy jakiś operator typu Vectra, UPC?
    Szybkość pobierania/wysyłania pozostaje taka sama.
     
  15. AdiSuN

    AdiSuN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Yy, podpinam kablem internet do komputera.
     
  16. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Rozumiem, że podłączasz do kompa pod Ethernet? Jeżeli tak to do czego masz podpięty ten kabel. Bo jakoś musisz to połączenie mieć.
     
  17. AdiSuN

    AdiSuN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
  18. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A skąd ten kabel jest po prowadzony? Od jakiegoś modemu etc. ?
     
  19. AdiSuN

    AdiSuN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2013
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie widzę dokładnie, bo strasznie poplątane, ale na pewno nie od modemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum