1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w XBOXIE

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LaserDGL, Lipiec 15, 2010.

  1. LaserDGL

    LaserDGL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Głogów
    Witam mam chyba proste pytanie. Wiem, że takich tematów jest sporo ale nie znalazłem konkretnych odpwiedzi na takie samo pytanie więc proszę o wyrozumiałość.

    Moje pytanie jest bardzo proste a więc:
    Mam internet radiowy. Kabel internetowy z anteny idzie do routera wifi dlink. Z routera idzie kabel internetowy do komputera stacjonarnego (wbudowane wejście w płytę główną). W routerze mam jeszcze wolne wejścia i mam pytanie jak połączyć to co mam z moim Xboxem ? Co potrzebuje do połączenia i jak ?

    Z góry dziękuję za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. xRazor

    xRazor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łomża
    potrzebujesz kabla sieciowego LAN (powinieneś mieć takie wejście w routerze)
    na allegro kupisz bardzo tanio
     
  4. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kabel rj45
     
  5. lisek84

    lisek84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce - Warszawa
  6. Zozol

    Zozol Banned

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    103
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Gryfino
    Jak masz Elitę masz tam kabel rj45 włączasz go do gniazdka od routera i do xboxa i masz odrazu bez konfiguracji netka w x'ie
     
  7. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    nie tylko w elicie są kable rj45, ja np: miałem w wersji PRO GO
     
  8. LaserDGL

    LaserDGL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Głogów
    A ten kabel RJ45 to taki zwykły kabel internetowy z wtyczkami jak mam podłączonego normalnie neta z routera do kompa ? Czy to jakiś inny ?
     
  9. BuLa977

    BuLa977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    taki sam, kabel sieciowy poprostu(tak mi sie wydaje)
     
  10. LaserDGL

    LaserDGL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Głogów
    Prosiłbym o bardziej pewną informację bym nie potrzebnie kupował i tracił kasę :)
     
  11. Mikolak

    Mikolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gliwice
    Taki sam identyczny kabel jak masz połączonego kompa z ruterem. Nawet możesz tego kabla przepiąć z kompa na Xboxa i będzie działać, ale wtedy nie będzie neta na kompie.
     
  12. LaserDGL

    LaserDGL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Głogów
    Nom rozumiem a co z konfiguracją ? samo się konfiguruje czy jak to działa ?
     
  13. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    powinno się wszystko samo zrobić, ustaw tylko ustawienia w xboxsie na automat i tyle, ja tylko to zrobiłem i mi int działał.
     
  14. LaserDGL

    LaserDGL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Głogów
    Czyli nic za wyjątkiem kabla nie potrzebuje ?
     
  15. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
  16. LaserDGL

    LaserDGL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Głogów
    Dziękuję w takim razie za pomoc. A czy to że mam wersje ARCADE to nic nie zmienia ?
     
  17. BuLa977

    BuLa977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    nie, w kazdym ixie jest tak samo
     
  18. LaserDGL

    LaserDGL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Głogów
    Ok to będę kombinował jak coś będzie nie tak będę pisał z prośbą o pomoc.
     
  19. ijoj47

    ijoj47 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kabel sieciowy i tyle, pozostaje wpisanie kodów (ip, itd) i będzie śmigać
     
Wczytywanie...

Poleć forum