1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet w Xboxie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bartek2202, Grudzień 9, 2010.

  1. bartek2202

    bartek2202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , podłączyłem neta do xboxa poprzez kabel ethernet : Laptop-Xbox.Zezwoliłem na korzystanie z sieci poprzez innych użytkowników itp. wg tego filmiku YouTube - Xbox 360 Internet Connent [PL] . Niestety nie przechodzi testu ;/ Proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak lapkiem odbierasz bezprzewodowo (np. przez wifi) to obok tego połączenia co udostępniasz (zezwalasz innym użytkownikom (...) ) powinieneś mieć drugą sieciówkę. Tam wpisujesz Adres IP 192.168.1.1, maska sama się uzupełni poprzez kliknięcie na nią, a bramę zostawiasz w spokoju. Adresy DNS również pozostawiasz w spokoju. Na X360 Adres IP ustawiasz 192.168.1.2, maskę taką samą jak na PC, a bramę: 192.168.1.1. Powinno śmigać.

    Jeśli by coś nie chodziło, wpisz sobie w DNSach na PC i X360: 194.204.152.34.
     
  4. bartek2202

    bartek2202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale ja normalnie xboxa z lapkiem podłączyłem poprzez kabla Ethernet.Powpisywałem te dane w xboxie co mam w kompie i pipa.Mój xbox nie ma wifi.Wchodzę w Połączenie Lokalne i szczegóły i spisuje sobie wszystko do Xboxa , spisałem i żaden test nie wychodzi pozytywnie ;/ Może to gówno nie obsługuje neta?
     
  5. bartek2202

    bartek2202 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Max proszę o szybką pomoc.Bo właśnie teraz chciałem się z tym uporać.
     
  6. mikoo178x

    mikoo178x Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dołączam się do pytania
     
  7. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    [​IMG]

    Pierwszy screen tylko informuje o tym którą sieciówką odbieram internet. Nie zmieniacie tutaj nic.

    [​IMG]

    Pozaznaczać j/w.

    [​IMG]

    Wpisać tak jak na screenie.

    [​IMG]

    A tak ustawić na Xboxie. Jeżeli dalej nie będzie działać, to możecie spróbować z kablem skrosowanym (skrętka, na allegro full tego jest), lub zadzwonićdo operatora sieci / administratora z pytaniem czy możecie udostępniać sieć do innych urządzeń.
     
  8. kendziorek

    kendziorek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. sunrise103

    sunrise103 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dzierżoniów
    A da się jakoś zrobić, żebym miał neta w takim połączeniu: Modem-->WiFi(Mój komp)-->Xbox (Ethernet)? Pomocy!
     
  10. kUcUs

    kUcUs Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Morąg
    Raczej nie. Musisz pod modem. Ja mam pod routerem kabelkiem ethernet i nie na każdym wejściu działa zawyczaj na pierwszym jest ok, odnośnie modemu to tak jak mówie.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ten "modem" ma wifi ?
     
  12. HerlokPL

    HerlokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Kolega wyżej podał bardzo bardzo skomplikowane rozwiązanie, prostszą metodą jest zaznaczenie obydwu sieciówek i utworzenie mostka!
     
  13. kUcUs

    kUcUs Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Morąg
    HerlokPL a ty na gg nie cwaniakuj, kozejro, ciekawe czy taki mądry w szkole jesteś przed kolegami ;)
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Hehe skomplikowane ?
    Życzę szczęścia w egzaminie na technika informatyka

    Tak zapytam jaka specjalizacje wybrałeś ?
     
  15. HerlokPL

    HerlokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Najmądrzejszy, a z tobą nie zamierzam dyskutować, bo nie warto, zwłaszcza, że nie potrafisz korzystać z Google ;)
     
  16. HerlokPL

    HerlokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    W tym przypadku mostek jest wystarczający zwłaszcza gdy z forum dzieci korzystają, po co niby mają się bawić w przypisywanie adresów, grafik :)
     
  17. fridge07

    fridge07 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam czy mozna jakos sciagac dodatki albo nawet grac na przerobioneym X360 przez neta ?
     
  18. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Podałem taką wersję z jakiej sam korzystałem i dla mnie nie wydaje się ona trudna. Jeśli uważasz że jest skomplikowana, napisz swój poradnik.

    @sunrise - Jeśli od rutera do kompa masz połączenie wifi, to od kompa do xboxa możesz puścić kabelek i udostępnić połączenie.
     
  19. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to sie podszkol w sieciach bo grafiki praktycznie na egzaminie nie bedziesz mial, moze byc duzo sieci lub programowania
    Owszem mostek jest wygodny ale sa z nim problemy np efekt petli sieciowej, firewalle ktore wywalaja falszywe ataki
     
  20. HerlokPL

    HerlokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Twoja metoda jest jak najbardziej poprawna, mój sposób, który jest również ok to jedna linijka...
     
  21. HerlokPL

    HerlokPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2011
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tarnowskie Góry
    Wytłumacz proszę co to wg Ciebie pętla sieciowa :D Heh
    Co pisałeś poprawke?
     
Wczytywanie...

Poleć forum