1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet xbox 360 arcade

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez grabol508, Kwiecień 24, 2011.

  1. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    witam, więc tak kupiłem xboxa 360 256 mb w lombardzie co będę musiał zrobić żeby go podłączyć do internetu (jakie konfiguracje ustawić). itd i jak aktywować xbl widziałem xbl gold w media markt za chyba 100+ zl przychodzę z tym do domu i co dalej proszę o pomoc bo kupiłem go specjalnie pod multiplayer jeszcze mam internet osiedlowy (kabel) bez routera.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A konsola czasami nie jest przerobiona ?
    Od kogo masz internet ?
     
  4. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    pisałem z gościem i mówił że nie jest przerobiona i nie była nigdy podłanczana do internetu internet mam z megabit takiego osiedlogego badziewia :p
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec potrzebujesz routera dsl np takiego, oczywiscie wymaga on konfiguracji jak kazdy z tym ze jak masz neta osiedlowego to aby swobodnie grac przez xbl to wymagane jest przekierowanie portu 3074 i 88 a to moze zrobic twoj dostawca bo ty nie masz publicznego ip
     
  6. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    ok a jak normalnie odepne internet od komputera i podepne do xboxa ?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bedziesz mial neta z tym ze prawdopodobnie bedziesz musial sklonowac mac adres karty sieciowej do xboxa z reszta przy routerze bedzie taka sama sytuacja, a porty tak czy siak musi przekierować dostawca neta
     
  8. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    a jak sklonowac mac adresu karty /?
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    wpisac w xbosie mac adres karty z peceta
     
  10. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    1 jak go znaleść na kompie
    2 jak się wgle aktywuje xbl ?
     
  11. ColoringWyso

    ColoringWyso Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    124
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    U mnie wystarczyło przepiąć kabel ethernet z kompa do xboxa i było wszystko w porządku.
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wpisz w menu start CMD w okienku ktore sie pojawi wpisz ipconfig /all znajdz karte sieciowak enthernet i adres fizyczny to mac adres

    A u ciebie to jaki jest net ?
     
  13. Mikolak

    Mikolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gliwice
    U mnie osiedlówka jest, i nie mogę tak po prostu przepiąć sobie kabla, bo jest ustawione żeby tylko udostępniać internet danemu MAC adresowi, w tym wypadku mojemu routerowi.
    Więc o ile też ci tak samo przydzielają dostęp do neta, to musisz albo zakupić sobie router, albo zadzwonić do administratora żeby przydzielił ci dostęp internetu i do kompa, i do Xboxa (jeżeli chcesz kabel ciągle przepinać, co jest raczej niewygodne)
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie musi nigdzie dzwonic, wystarczy sklonowac mac adres, a za routerem usługodawca nie widzi juz zadnego kompa bo jest inna podsiec
     
  15. grabol508

    grabol508 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    K-ce
    ja t tak jak gram na xboxie to komp jest off więc mogę zmieniać kabel aha i gdzie wpisać MAC w xboxie bo podpiąłem kabel i nic
     
  16. Radzio15

    Radzio15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 3, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płońsk
    ja miałem taką samą sytuację jak ty. najlepiej kupi router. sam kupiłem tp lika wr340G za 50zł i sprawuje się bardzo dobrze. mozesz mieć problemy z konfiguracją bo to jest pewnie sieć PPoE i oni Ci go skonfigurują i będziesz śmigał na xbl(pierwszy miech darmowy) !
     
Wczytywanie...

Poleć forum