1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

internet z czajena

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Alek Dec, Czerwiec 11, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Alek Dec

    Alek Dec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam zamiar przerzucic sie na internet radiowy czajen 2mb przez router by grać na xbl? czy ktos go ma jak sie gra
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    To zależy jaka jest odległość od nadajnika. Najlepiej, żeby był blisko. Im dalej tym większe pingi. Ogólnie, to nie polecam neta radiowego do multi.
     
  4. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Radiówka wcale nie jest taka zła. Dużo zależy od dostawcy, jak również od ukształtowania terenu itp. Na mojej radiówce (3Mbit) pingując np. Google mam ping w granicach 35-40ms bez gwałtownych skoków... W multi gram mało, ale jeśli mam ochotę to np. CS chodzi bez problemu.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    zla nie jest dobra wcale, moze chodzic bardzo dobrze ale to radiowka, wystarczy zmiana pogody aby nawalila, u mnie w okolicy duzo ludzi ma radiowke i zbyt zadowoleni nie sa
     
  6. Alek Dec

    Alek Dec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jedna z anten (na domie kolegi) jest w odległości ok 1-1,5km druga (normalna ) ok
    3km-4km
     
  7. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    I nie ma po drodze żadnych przeszkód? Nie zaslaniaja żadne drzewa itp? A może któryś sąsiad korzysta? Wtedy byś tylko poszedl i sprawdzil ping.

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  8. Alek Dec

    Alek Dec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    drzewa są ale antena jest wystarczająco wysoko (widze ją z balkonu) albo i na kolegę mógłbym nastawić on sam mówi że jego ping to tak 40-70
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    no to jak kolega ma ping ~70 to ty będziesz mieć jeszcze wyższy
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Podłącz internet kolegi i sprawdź. Nie będzie najgorzej, ale opóźnienie będzie zauważalne.
     
  11. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli chcemy grać po necie to nigdy przez radio. Wygląda to tak:
    Na początku usługodawca dba o firmę i wszystko hula jak należy ( około 3 - 5 lat). Po tym okresie właścicielowi zacznie bardziej zależeć na kasie niż na klientach. Ludzi podłączanych jest coraz więcej. Niestety nie idzie to w parze z łączem naszego usługodawcy. Pracowałem w takich firmach. Analizowaliśmy historię działania wielu takich firm. Część z nich została kupiona przez firmę, w której pracowałem. Rozmowy z klientami, pracownikami wykupionych firm dała mi dobry obraz funkcjonowania. Problem zawsze jest ten sam. Za dużo klientów podłączonych za mało wykupionego łącza od usługodawcy. Pisząc bardziej obrazowo: Szef ma ludzi w du....p..i..e. Firma w której pracowałem po 5 latach zaczęła robić tak samo :(
     
  12. Alek Dec

    Alek Dec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jaki powinien być minimalny ping w multi
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możliwie jak najmniejszy.
     
  14. Alek Dec

    Alek Dec Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2012
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może dokładniej chyb a górna granica to 80
     
  15. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28107
    Polubienia:
    3214
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum