1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

internet z netii-->modem sagem f@st-->pc-->kabel krossowany-->xbox360 slim 4gb

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Konrrad, Marzec 11, 2011.

  1. Konrrad

    Konrrad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śl.
    Witam. jestem świezakiem i chciałem podłączyć x'a do internetu. Wyszukałem kiedyś ze jeżeli modem ma się podłączony do pc'ta poprzez usb to można x'a za pośrednictwem crossowanego kabla podłączyć do naszej karty sieciowej w kompie.. no wiec zakupiłem taki kabel i kombinowałem z tym, ale coś jest nie tak. kabel podłączony jest, w panelu sterowania i połączeniach sieciowych tam poustawiałem te ip w TCP/IP i pozezwalałem na łączenie się z komputerem i wyłączyłem zaporę systemu Windows, ale jak chce wejść w x'ie na ustawienia systemu-->ustawieni sieciowe-->siec przewodowa to wyskakuje: "aby korzystać z przewodowego połączenia internetowego, sprawdź, czy kabel ethernetowy jest podłączony do konsoli oraz do routera lub modemu." nie wiem o co chodzi. może ktoś tez tak miał? i rozwiązał ten problem? albo po prostu ktoś wie co mógłbym zrobić? czy może zepsuty mam port ethernetowy w pc albo x'ie? albo kabel jednak nie działa? mam nadzieje ze nie i ze tak na prawdę to jakaś błaha sprawa która umknęła mym oczom;)) z góry dziękuje;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
  4. Uve xxl

    Uve xxl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Oświęcim
    spróbuj metoda eliminacji
    testuj z innym kablem jesli dalej jest to samo
    testuj z innym kompem
    IMO wina "kabela"
    powiedz mi jeszcze czy do tego modemu mozna wpiac kabel sieciowy ? jak tak pomin kompa i wepnij bezposrednio do xboxa zobaczysz czy wtedy Ci XBL odpali a przy okazji zrobisz test sieciówce w xboxie, to samo dla testu karty w kompie


    rozumie ze w ustawieniach w momencie kiedy masz wybór kabel/wifi nie masz "odfajkowanego" kabla ?
     
  5. lukas12cool

    lukas12cool Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 11, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. Konrrad

    Konrrad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śl.
    a właśnie z tego artykułu korzystałem. do modemu nie można wpiąć kabla sieciowego. a w jakich ustawieniach ma być do wyboru kabel/wifi? szkoda ze nie ma innego sposobu na sprawdzenie tego kabla bo nie widze głebszego sensu kupowania kolejnego kabla za ktory płaciłem 25 złotych;p no ale jak bede miał dostep do innego kompa w domu i jeszcze nie załatwie tego to sproboje na pewno;)
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Kabel oczywiscie mozna sprawdzic testerem, a jak nie masz to na upartego zwyklym amperomierzem
    Jaka masz konsole slim ?
    Po stronie komputera wykrywa polaczenie sieciowe ?
     
  8. Konrrad

    Konrrad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śl.
    no mam slim 4gb;p no i po stronie komputera wykrywa chyba połączenie
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Chyba ?
    Wejdz w polaczenia sieciowe i zobacz, jakiego masz windowsa ?
     
  10. Konrrad

    Konrrad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śl.
    dobra. juz wiem o co chodzi. nie mam sterownikow dla karty sieciowej. a mam zainstalowany program hamachi i myslałem ze to jest moja karta sieciowa a to tylko stwarza pozorny obraz lana;p teraz z jakies 2 godziny szukałem sterownikow dla tej karty sieciowej, bo mam zintegrowana z płyta głowna, a płyta głowna to asus k8n4-e, no i nie potrafie tego nigdzie znalesc.. moze mogłby mi ktos pomoc? bo jezeli tego chyba nie znajde to nici z internetu w x'ie...
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak nie wiem gdzie ty szukales ale co za problem wejsc na strone producenta plyty glownej ?
     
  12. Konrrad

    Konrrad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śl.
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Bo ci sie nie chce :)
    Wybierz Motherboard, w drugiej liscie Socket 754 no i w ostatniej swoja plyte glowna
     
  14. Konrrad

    Konrrad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śl.
    fest. sory za kłopot;) na pawde szukałem tu, ale nie mam pojecia jak to przeoczyłem... wiem ze i tak mi nie uwierzycie ale mniejsza z tym;)... ale i tak nie potrafie znalesc tu nic z "lan", "ethernet" itd... <mysli> zbyt dobrym anglikiem nie jestem;p moze ktos by mnie nakierował czy tam jest cos do karty sieciowej?:) z gory dziekuje
     
  15. Konrrad

    Konrrad Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piekary Śl.
    byłbym bardzo wdzieczny jakby mi ktos pomogł;))
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Tam pobierasz paczke pod caly chipset i w nich sa stery pod sieciowke, paczka jest w others "nVidia Chipset(CK804..."
     
  17. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Mozesz ale nie pisz postu pod postem
     
Wczytywanie...

Poleć forum