1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet z Play a połączenie Xbox Live

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Ruzyk, Listopad 14, 2013.

  1. Ruzyk

    Ruzyk V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Przemyśl
    Siemano.
    Jakoż mam teraz w lapku bezprzewodowy z playa, to chciałem sobie połączyć Xboxa do internetu poprzez mostek sieciowy, ale nie wiem jak :< przez WiFi mogę stworzyć mostek, z szerokopasmówką nie ma nawet tej opcji.
    Ma ktoś może jakieś sugestie? próbowałem już ręcznych ustawień i udostępniania przez system Windows zgodnie z TYM ale cały czas wyskakuje mi na konsoli 'zrestartuj router' albo 'błędny adres IP' który to błędny nie jest.
    Windowsa mam Ósemkę
    Z góry dzięki za pomoc byki!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Od razu Ci mówię daj sobie spokój pingi na mobilnym są za wysokie aby grać . Jednak jak już tak chcesz to polecam conectifity czy jakoś tak tylko poszukać musisz wersji premium ;)
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Internet mobilny nie nadaje się do grania Online a wiem bo próbowałem z kolegą podpiąć go pod PLAY.
     
  5. JazdaCycki

    JazdaCycki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja w pracy gram na mobilnym na laptopie w lol'a i nie mam żadnych problemów z lagami, tylko że korzystam z lte z plusa.
     
  6. szangg

    szangg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    228
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Opoczno/Łódź/Bad Hersfeld
    no to prawde mowiac cos slabo probowaliscie bo ja z powodzeniem 2 lata gralem na necie od play'a i nie przypominam sobie abym mial kiedykolwiek problemy
     
  7. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Ostatnio również testowalem neta z play po przez hotspot z telefonu testowane na Call BO 2 zero problemów jedyny problem zrywanie rozmów na live podczas gry

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  8. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    No i grają tacy co nie idzie w nich trafić bo lagi maja, co z tego ze ci na pc w lolu nic nie tnie tam przy Ping 360 nie tnie to co się dziwić . Spróbuj ale "bawilem" się tym kilka tygodni temu i każdy mówi ze tk nie zdatne do gry no chyba ze mieszkasz w wa-wa przy nadajniku
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Nie umieliśmy tego ustawić a na forach nie udzielili odpowiedzi co i jak więc stwierdziliśmy że się nie da i olaliśmy sprawę.
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12097
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tez gram na mobilnym lecz lte. Internet od play nie nadaje się do niczego. Oczywiście router próby łączenia modemu USB nie udadzą się

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. mac_abra

    mac_abra Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    360
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Hornšperk
    Ja na mobilnym od orange mam tak ze albo w ogóle nie idzie w nic pograć nawet zrywa połączenie do lobby albo gram bez większych problemow, od czego to zależy to niewiem i niewnikam, no i jeszcze o hostowaniu mogę zapomniec.

    tapnięte z mobila
     
  12. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    No akir play podobno wprowadza Lte no i jeszcze dochodzą routery pod karty sim specjalne ale u mnie w sklepach to ostatnio widziałem 160 w gore cena to raczej nie jest tanio jeśli masz możliwość zmien na coś "stacJonarnego"
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12097
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Router pełny kto to tak od 250zl reszta tyle nie puszcza. Nawet nie wiem czy do takiej kwoty znajdziesz w pl router

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    Internet z Play - nie LTE
    Podłączony przez modem usb Huawei do Laptopa.
    Konsola połączona przez wifi (ad-hoc) z laptopem.
    Czas ustawiania, żeby wszystko działało - 2 godziny.
    Ping - 50-70


    Komfortowe granie, nic się nie tnie, nie laguje. Nikt nie ma problemów jak gram w MW3. Więc wyjeżdżanie z tekstami "nie da się, zmień internet" jest nie na miejscu. Da się, tylko trzeba wiedzieć jak ustawić ;)
     
  15. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Ping 50-70 a za chwilę 300. Nie powiesz mi że taki ten internet jest stabilny bo nie jest - sam go mam

    Wysłane z Xperia U by Taptalk
     
  16. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    Nie mieszkam w miejscu o wybitnie dobrym zasięgu, a i tak przy graniu online czy to LOL, czy Cod, nie mam żadnych problemów. Problemem może być modem Play'owski, który rzeczywiście czasami odmawiał działania. Teraz używam dokładnie Huawei E303, który wpadł przypadkowo w moje ręce i od tamtej pory wszystko działa jak należy.

    Streszczając, sam internet działa dobrze i da się na nim komfortowo grać online.
     
  17. mac_abra

    mac_abra Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2012
    Posty:
    360
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Hornšperk
    To powiedz Kwasek co tak naustawiałeś że ci hula jak na stacjonarnym, bo ja konfigurowalem neta od orange na mnóstwo sposobów i szału niema. Router wifi huawei E533 net przez wifi bezpośrednio z routeta do konsoli.

    tapnięte z mobila
     
  18. szlovak

    szlovak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    40
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Panowie, tylko antena kierunkowa wycelowana na BTS coś pomoże, wtedy LTE powinno ładnie chodzić porównywalnie do kablowych rozwiązań. Mówię o pingach 20-30 teoretycznie. Jak macie 50-70 to jest to kibel i do gier gdzie liczy się refleks zupełnie się nie nadaje typu gry FPS
     
  19. Pmrowicki

    Pmrowicki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2012
    Posty:
    103
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wlasniee . pingi do gier szczegolnie FPS to musza byc pingi pokroju 20-35. a ze wyciskacie 70 to wam sie wydaje ze plynnie. a do tego mobilny net nie da sie otrzymac stalego lacza wiec ping bd wiekszosci 50-70 powiedzmy to momentami bd skakal 150+

    wysłane za pomocą iSedes 5g
     
  20. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    Więc dyskusja schodzi na drogę "za duży ping". Rzucanie pingami typu "20-30 bo liczy się refleks" jest bez sensu. Powiedz to ludziom, którzy grają w CS'a z pingiem 3-5. Wiadomo, że niższy ping to szybsza reakcja, ale grasz na konsoli, gdzie twój refleks i tak jest ograniczony przez nieodzwierciedlone ruchy analogiem (w odróżnieniu od myszy). Więc ping uzyskiwany z PLAY'a jest wystarczający. Ponadto, przez około 3 godziny kiedy testowałem MW3, nie zdażyła mi się sytuacja, aby ping skoczył (nie było to wyczuwalne).

    SS z MW3

    Żeby nie było...



    Typ połączenia: AD-Hoc
    Typ zabezpieczeń: brak
    Typ szyfrowania: WEP
    Hasło: Tak

    Połączenie mostkowe: nie
    Udostępnianie połączenia internetowego przez sieć wifi: tak

    Internet: Play 2mb/s Huawei E303
    Na laptopie wyłączone jakiekolwiek p2p i aplikacje korzystające z internetu.


    Wychodzi na to, że jedni potrafią ustawić i działa dobrze, a inni... no cóż... sobie nie pograją :(

    Pozdrawiam i oby nie do usłyszenia
     
  21. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja na samym laptopie na speedtest.pl mam ping rzędu 50 a po ponownym teście np. 300 więc co to mają ustawienia do rzeczy?

    Wysłane z Xperia U by Taptalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum