1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

internet z PLAY + laptop + x360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez snake68, Kwiecień 7, 2010.

  1. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    serwus
    jak w temacie,czy jest możliwość połączenia w taki właśnie sposób?
    próbowałem sam połączyć się z live ale nie poradziłem sobie.
    proszę kolegów o pomoc.

    internet z Play(mobilny)
    laptop HP pavilion dv6000
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tlaa

    tlaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/null
    Podstawowe kroki:

    1. Jedna podsieć na XB i laptopie na karcie sieciowej.
    2. Połączenie modemowe udostępnione.
    3. Gateway dla XB ustawiony na IP laptopa.
    4. Pamiętaj ustawić DNSy.
     
  4. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    wielkie dzięki za szybka odpowiedź
    jednak ośmielę się Cię prosić o dokładniejsze wyjaśnienie kwestii,jestem laikiem w tych sprawach.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
  6. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    w jakim celu ?? jeżeli chcesz grać on-line , to zapomni !! WYSOKI PING !!
     
  7. tlaa

    tlaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/null
    1. Windows. Start -> Ustawienia -> Połączenia sieciowe. Prawym przycisk na połączeniu PLAY ONLINE. Właściwości -> Zaawansowane. Zaznaczamy "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera".


    Windows. Start -> Ustawienia -> Połączenia sieciowe. Prawym przycisk myszy na połączeniu lokalny -> Właściwości. Protokół Internetowy (TCP/IP) -> Właściwości -> "Użyj następującego adresu IP":

    Adres IP: 192.168.1.1
    Maska podsieci: 255.255.255.252
    Bramka domyślna: (tutaj nic nie wpisujesz)
    DNSów nie ustawiasz.

    W X-pudełku ustawiasz siec:
    IP: 192.168.1.2
    maska sieci: 255.255.255.252
    bramka(gateway): 192.168.1.1
    DNS: 89.108.195.20 i 89.108.195.21 (to są chyba z playa)

    Mam nadzieje, że jasno napisałem.
     
  8. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    chodzi tylko aktualizację,ale dzięki za troskę
     
  9. tlaa

    tlaa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    /dev/null
    Nie możesz zrobić aktualizacji z pendrive'a?
     
  10. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  11. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    mam darmowy live do wykorzystania....

    dzięki wszystkim za pomoc,wszystko już śmiga.
    temat do zamknięcia
     
Wczytywanie...

Poleć forum