1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez WhySoSerious?, Styczeń 28, 2010.

  1. WhySoSerious?

    WhySoSerious? Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem z internetem. Otóż sprawdziłem sobie prędkość internetu, bo wydawało mi się, że ostatnio coś wolno ''chodzi''. Tutaj rezultat ;
    [​IMG]
    Dlaczego przy pobieraniu jakichkolwiek plików prędkość pobierania zamiast prawie 8mb/s wynosi zaledwie 30 - 130 kb/s ? :|
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grzesiuzz

    grzesiuzz XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2008
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Sącz/Szczecin
    A w czym masz internet ?
     
  4. WhySoSerious?

    WhySoSerious? Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aster.
     
  5. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    masz normalnie. 8mb/s czy 100m/s przy ograniczeniach na serwerach hostujących nie ma znaczenia. Pozatym liczy się w ten sposób 1mb/s=100kbs/s przy max wydajnosci. Nie tyczy się to DC.
     
  6. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A co ty oślepłeś ,że tak spamujesz?
     
  7. WhySoSerious?

    WhySoSerious? Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pomoc.
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    co ty gadasz.
    jak mam net 8mbitów/s i zaciagam z torrenów z prekoscia 950 kbajtów/s
    przelicznik masz taki
    8mbitów = 8096 kbitów. dzielisz to przez 8 wychodzi ci 1000 k bajtów

    i mniej wiecej z taka predkoscia powinienies zasysc (odejmij od od tego 10% - bo nigdy maxa nie wyciagniesz)
     
  9. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Witam, mam pytanko odnośnie grania na X360 przez internet - otóż, mam internet radiowy.
    Na SpeedTeście wychodzi taka prędkość:
    LINK http://fotozrzut.pl/zdjecia/ab0f331601.jpg

    Kiedy pobieram w dzień mam prędkość do 122 kb/s, a gdy w nocy to ok. 240-245 kb/s.
    Jak myślicie? Będą lagi, czy będzie można spokojnie pograć? No i oczywiście czy będzie coś trzeba dokupić żeby grać przez internet? Bardzo proszę o poradę :) Pozdrawiam
     
  10. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Czyli ok 1mb/s. Ja mam teraz tak i spokojnie gram
     
  11. Jacekxbox360

    Jacekxbox360 Banned

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nawet starczy 512/256 takie miałem łącze i w pes2009 nie lagowało ,teraz mam 6mb/s /512kbp i lagi występują ,najważniejsze są stałe pingi o dobrych parametrach wtedy 256kbps/128kbps jest bezproblemowo ,ale w PL wiadomo jakie wąskie gardła na łączach , dobry ping to najwyżej w dzień powszedni po 23:00 ,weckend też odpada.
     
  12. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Aha, dzięki. Ale trzeba jeszcze coś dokupić dodatkowo żeby grać w multi? Słyszałem coś o jakimś modemie, ale nie wiem czy to prawda, dlatego chciałem spytać was :)
     
  13. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A co ty liczyć nie umiesz 1mb= ok 100kb/s 8mb to ok 800kbs/s jak masz w (wymoderowano okerślenie wulgarne) seedów. 950kb/s jak najbardziej normalne przy 8mb. Jak masz ograniczenie na serwerze to i 3kb/s możesz mieć. Na DC miałem po 15-20mb/s ale to inna bajka.
     
  14. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Nie modem tylko router. Podłączasz do niego xbox'a ale nie jest on tak konieczny jednam najwygodniejszy. No i trzeba mieć konto gold za które trzeba zapłacić
     
  15. Bansuj

    Bansuj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    506
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Tczew
    Modem też może być, ale raczej o router chodziło. Ja akurat podłączam klocka do modemu z którego normalnie korzysta PC, z tą wadą że Xbox i PC nie mogą być podłączone do neta jednocześnie.
     
  16. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    To zależy od przelicznika, bo są dwa i przez to jest taki chaos;)
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    cos mieszasz sie kolego w zeznaniach.

    w 1 poscie napisales: "masz normalnie. 8mb/s czy 100m/s przy ograniczeniach na serwerach hostujących nie ma znaczenia. Pozatym liczy się w ten sposób 1mb/s=100kbs/s przy max wydajnosci. Nie tyczy się to DC."

    teraz ze 8mb to ok 800kbs/s

    ja licze dobrze ty w sumie tez ale ta twoja pierwsza wypowiedz jes błedna/nieprecycyjna
     
  18. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Dzięki wielkie za pomoc ;)) pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum