1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez pele321, Czerwiec 22, 2010.

  1. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Mam zamiar kupic xboxa elite lub arcade i mam pytanie.
    Do kompa jak podłączam neta to kablem z taką końcówką [​IMG] jak bym ten sam kabel podłączył xboxa mógł bym korzystać z xbox live czy musiałbym coś dokupywać jakieś kable ? z góry dzienx , za sensowne odpowiedzi nagradzam [​IMG] . Jezeli nie ten dział to sorry.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Virgilio

    Virgilio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Przemyśl
    Tak mogłbyś korzystać z internetu w X'ie. Takim kabelkiem do Xboxa i do routera i gotowe
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    za malo danych
    skad masz net?? jak ustawiasz w pececie??
     
  5. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Neta mam z multimedi a drugiego pytanie nie rozumiem
     
  6. trayman

    trayman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    218
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wrocław
    Nie, jest dokładnie taki sam kabel jak do PC. Tylko, że jakbyś chciał mieć jednocześnie internet w komputerze i na xboxie potrzebujesz jakiegoś rozgałęźnika (najlepszym wyborem jest router)
     
  7. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    A zamiast routera mogło by być coś takiego ?[​IMG]
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie mogło by być.
     
  9. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Czemu by nie mogło być?
     
  10. thekrookers

    thekrookers Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kup kabel cross, reszta jest na forum.
    Inny sposób to kupno wireless adapter + router. Koniec kropka
     
  11. Namito33Pl

    Namito33Pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Dlatego że nie uzyskasz poprzez ten rozgałęźnik mac adresu . Najprostsze rozwiązanie to kupno rutera . Za około 70 zl juz dostaniesz cos dobrego . podpinasz kabel sieciowy do rutera , a do rutera kablem RJ-45 kompa i konsole no i cieszysz się live . Oczywiście musisz ruter skonfigurować poprzez przeglądarkę . Jakie są tego zalety ? Nie musisz włączać kompa by mieć sieć w konsoli to po pierwsze , a po drugie nie masz takiego dużego poboru prądu . Jeśli zaś zakupisz ruter z WIFI możesz przyszłościowo podpinac do sieci inne urządzenia np laptopa .
     
  12. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    Ale ja chcem tylko xboxa podłączyć do neta tylko na chwile żeby pobrać te kodeki zeby było można oglądać filmy w formacie avi.
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to ustaw taki sam mac adres w xboxsie jak w pececie i takie same ustawienia ip bramy i dns
    i bedzie dzialac
     
  14. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
  15. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    podlacz czerownym i ustaw taki sam mac adres w xboxsie jak w pececie i takie same ustawienia ip bramy i dns
    i bedzie dzialac
     
  17. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    A jak sprawdzić jakie mam te ip,bramy i dns ?
    i podłączyć czerwonym ale wtedy nie bede mieć neta na kompie ??
     
  18. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
  19. pele321

    pele321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Stargard Szczeciński
    widze że jak nie napisze w dziale dla świeżaków to nikt nie odpisze.
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a pogoglowac to nielaska???

    http://www.centrumxp.pl/Img/Art/WindowsXP/Artykuly/Sieci/24/5.jpg

    kliknij ta stan - obsługa - szczegoły

    tam masz wszystko
     
Wczytywanie...

Poleć forum