1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SworSky1995, Czerwiec 30, 2010.

  1. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Mam nadzieję, że to już moje ostatnie pytanie przed kupnem Xbox'a ;p
    Chodzi o to, że mam Internet od lokalnego dostawcy przez modem. Na modemie mam wejście dla zasilacza, wejście na kabel antenowy i dwa wyjścia: Ethernet oraz mini USB. Myślałem nad kupnem router'a, podłączeniem go z modemem przez Ethernet i rozdzieleniu między komputer oraz Xbox'a ale znalazłem temat na tym forum dotyczący podłączania neta pod konsolę bez potrzeby zakupu routera, jednak wspomniany poradnik dotyczył modemu Neostrady.
    Jak myślicie czy to zadziała w moim przypadku? Modem to dokładnie: Scientific Atlanta epc2100r2. Jeśli tak to w jaki sposób to dokładnie połączyć? Internet podłączyć pod USB do kompa, a Ethernet pod Xbox'a? Wtedy z tego modemu wyjdzie taki jakby router ;D Czy jakoś inaczej mam to zrobić? Jak czytałem poradnik z tego forum było tam napisane coś o odblokowaniu jakiegoś portu itp. Nawet nie wiem co to jest, a co dopiero jak to zrobić ;D Dlatego proszę (jeśli można obejść się bez router'a) o dokładny poradnik krok po kroku lub chociaż wypunktowanie tego co mam zrobić. Dokładnie poszukam sobie poszczególnych rzeczy w necie.
    Aha. Gdyby było potrzebne to mam płytę główną ASUS M2N4-SLI ze zintegrowaną kartą sieciową.
    Za pomoc oczywiście '+' ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Cześć,
    To jest modem a nie router. Nie zadziała jednocześnie na obu portach.
     
  4. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    Dokładnie USB pod kompa tyle, że kabel ethernet łączysz xbox z PC (modem <==USB== PC <==ethernet== Xbox 360) wtedy z komputera robisz tj. router. Pamiętaj tylko, że kabel ethernet musi być scrossowany :) i przy taki połączeniu aby mieć neta w konsoli musisz mieć włączony komputer.
     
  5. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wielkie dzięki Pieter.
    U mnie komp i tak jest włączony 24/7 ;p
    Tylko nie rozumiem jednej rzeczy ;) Teraz mam neta podłączonego do PC pod Ethernet i to gniazdo w pececie można nazwać 'odbiornikiem' neta ;p A jak podłączę pod to gniazdo Xbox'a to będzie 'nadajnikiem'? ;D Sry, że tak pokręciłem, ale nie wiedziałem jak to wytłumaczyć ;p
    Mam wszystko zrobić tak jak w tym poradniku?
    http://xboxforum.pl/online-xbl-f165/siec-podlaczanie-neostrady-radiowki-bez-uzycia-routera-1136.html
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    3 rozwiazania

    1. kup router podlacz pod modem - od modemu pc i xboxsa
    2. podlacz pc po usb to bedzie bedziesz mial wolny pory lan w pc
    3 kup 2 karte sieciowa do kompa
     
  7. SworSky1995

    SworSky1995 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok dzięki wszystkim za pomoc ;) Skorzystam z rozwiązania opisanego w poradniku o łączeniu X'a bez routera przy modemie neostrady ;) Jakby coś nie działało napiszę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum