1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez adi1, Maj 7, 2011.

  1. adi1

    adi1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !
    Wczoraj dostałem XBOX 360 Slim 250GB . Mam prośbę w jaki sposób mogę się połączyć z internetem ? Mam internet 5mega z telewizji kablowej Aster . Wiem , że ta konsola posiada wbudowaną kartę wifi 802.11n . Czy dzięki temu będę bez żadnego dodatkowego sprzętu przez internet ? Jeśli nie proszę o wytłumaczenie jak podłączyć (krok po kroku) i co muszę kupić , aby móc grać . Proszę o wyrozumiałość , jestem zielony w tych sprawach ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Rozumiem ze masz modem w domu to taka skrzyneczka z ktorej idzie kabel sieciowy do kompa, jak tak musisz kupic router np taki i go odpowiednio ustawic, jak nie potrafisz wzywasz serwis operatora kablowego
     
  4. adi1

    adi1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak tak oczywiście mam modem . I do tego modemu co mam podłączam router i on wysyła sygnał bezprzewodowo do konsoli bez żadnego łączenia kablami tak ?:)
     
  5. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Wtedy modem wywalasz i na jego miejsce router podłączasz i będzie git konsola powinna odbierać sygnał.
     
  6. adi1

    adi1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli kupuje router daje go zamiast modemu , do routera podłączam kabel sieciowy a router daje sygnał do konsoli tak ?
     
  7. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Czemu piszesz głupoty.

    modem zostawiasz bo musi być i do niego routera podłaczasz.
     
  8. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Kabelek od kompa wczepiasz do routera, oczywiście modem zostawiasz. Gdy podłączysz modem do routera zrestartuj modem, np wyczep zasilanie. Wtedy powinno być wszystko git sam tak mam u siebie i działa git.
     
  9. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    @Down musi być kabel ethernet.
     
  10. adi1

    adi1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok ,już chyba wiem , ale modem ma być jakimś kablem podłączony do komputera ?
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Modem tylko do routera, od routera kable sieciowym do kompa no chyba ze komp ma takze bezprzewodowke to kablem tylko za pierwszym razem aby skonfigurować router
     
  12. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
    Sory za offtop czyżby aster nie miało ograniczeń?
     
  13. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Zalezy od regionu ale jakich by nie mialo mozna je obejść czy to klonowanie mac adresu czy to podbijanie ttl
     
Wczytywanie...

Poleć forum