1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Internet

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez Michal27888, Październik 19, 2012.

  1. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Witam.
    Mam pewien problem mój internet jest z prędkością do 6mb gdy coś pobieram prędkość bardzo skacze i niekiedy długo utrzymuję się na 0mb czym to może być spowodowane?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mustangx

    mustangx Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2012
    Posty:
    547
    Polubienia:
    64
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Odp: Internet

    moze problem serwisu z ktorego pobierasz

    Wysyłane z mojego GT-S5660 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Bo jak podłączyłem komputer do kolegi to wszystko dobrze działało.
     
  5. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Odp: Internet

    Sprawdź jakim tam testem z gogle (speed test czy jakoś tak) może na początek czy masz te 6

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  6. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Był u mnie człowiek od nich i mówił że wszystko jest ok.
     
  7. Maxi178PL

    Maxi178PL Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2012
    Posty:
    220
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    OPOLE
    Jezeli u kolegi dobrze, a u ciebie zle, to moze format pomoze.
     
  8. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Spróbuje.
    Ale jeżeli format nie pomoże to co robić?
     
  9. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Bo format to lekiem na wszystko jest, tak?
    :/
    Zostaw ten format bo w 98% i tak nic nie da.
    Jaki masz internet? Radiowy, Kabel?
     
  10. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Kabel.
    Neostrada tp.
     
  11. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Livebox? Co do genialnej rady formatowania dysku - bzdura. To jest ostateczność, a problem może leżeć poza jednostką centralną.
     
  12. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Tak Livebox.
    To co może być nie tak?
     
  13. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Odp: Internet

    Po tym tekscie wnioskuje że masz TP.

    Na początek:
    Zrób testy (2-3) na pingtest.net i speedtest.net.

    Zamiesc ich wyniki tutaj
    I screenshot stanu linii z liveboxa.

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  14. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  15. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Odp: Internet

    Jeszcze Screenshot stanu linii

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  16. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    [​IMG]
     
  17. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Linia wygląda ok. Testy na upload też, więc to musi być coś na Twojej maszynie co zaniża download.
     
  18. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Ale co to może być?

    Czy to mogą być jakieś programy?
    np: antywirus , gadu-gadu, albo nawet sam windows 7?
     
  19. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Ja bym jednak obstawial Liveboxa, sam to przerabialem. Wymienialem go trzy razy, jednak dalej mialem problemy z internetem. Po zainwestowaniu w router, wszystkie niedogodnosci nagle ustapily. Doslownie kilka dni temu zostalem poproszony o pomoc z internetem i winowajca rowniez okazal sie Livebox. Na twoim miejscu postaralbym sie sprawdzic polaczenie na innym routerze, o ile masz taka mozliwosc.

    Powiedz mi jeszcze, od kiedy masz ta proedkosc internetu, tj. 6 mb/s?

    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  20. Michal27888

    Michal27888 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2012
    Posty:
    250
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Od 1 września.
     
  21. druteron

    druteron Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2010
    Posty:
    236
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Otwock
    Od kiedy występuje problem? Od niedawna, czy od 1 września?
     
Wczytywanie...

Poleć forum