1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ip usługi xboxlive.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Adix6900, Listopad 24, 2009.

  1. Adix6900

    Adix6900 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam!
    Czy da się zmienić IP z którym łączy się Xbox 360 gdy łączy się z xboxlive ?]
    Pozdrawiam,Adix6900
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. Adix6900

    Adix6900 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A możesz powiedzieć chociaż powiedzieć dlaczego ?
     
  5. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
    a umiesz dogrzebać się w oprogramowaniu wewnętrznym konsoli do tego by znaleźć linijkę kodu odpowiedzialną za to i ją zmienić na taką jaką chcesz? upraszczając oczywiście bo pomijam zczytanie tego z konsoli i wgranie na nowo i inne podobne fakty.
     
  6. macmus

    macmus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a powiedz mi jeszcze jakie to jest IP, bo sam potrzebuje
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a tego to najstarsi górale nawet nie wiedza :)
    tak na serio to trzeb by polaczyc przez kompa i jakiegos sniferra np wiresharka zainstalować i zobaczyć na jaki adres pakiety lecą
     
  8. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    Sprawdzilem sobie z ciekawosci przed chwila. Niestety musze Cie zmartwic. Adresow, z ktorymi sie laczy konsola jest pare na sesje. Jedynie poczatek jest wspolny 87.248.xxx.xxx. Koncowka jest rozna.
     
  9. uaephean

    uaephean Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    Jesli komputer laczy sie z xboxem poprzez sieciowke , to widzisz wlasne ip chyba , bo on musi sygnal wyslac przez Twoj komputer do sieci.
    Ciezko odizolowac te wlasciwe adresy.
    Z tego , co pamietam , to usluge lepiej blokowac w ustawieniach profilu , czy ogolnych (nie pamietam dokladnie gdzie).
    A jesli juz naprawde Ci zalezy ,to poczytaj na jakims zagranicznym forum , najlepiej xboxscene , jakie porty blokowac , tam powinny byc informacje.

    O , edit - zawsze mozna zablokowac pewien zakres ip - naprzyklad tak , jak bylo podane "87.248.xxx.xxx" Lecz jest to o tyle ryzykowne ,ze wiele serwisow dzialajacych na tym ip (a zapewne jest ich od grona) nie beda dzialaly.
     
Wczytywanie...

Poleć forum