1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ip w konsoli na sztywno

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bass00, Kwiecień 7, 2013.

  1. bass00

    bass00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    Witam jak ustawić ip na sztywno w konsoli z rgh?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    W org dashu NXE to sie ustawia.
     
    1 osoba to lubi.
  4. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Ustawienia-> sieć->ip->ręcznie, czy jakoś tak. Możesz sobie na sztywno ustawić ip, maskę i dns lub zrobić to w routerze.
     
    1 osoba to lubi.
  5. bass00

    bass00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    Ogólnie jestem zielony w tym temacie dam rade to ogarnąć?
     
  6. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    bez problemu... jeśli jednak nie to pytaj po to jest forum
     
  7. bass00

    bass00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    w ustawieniach dns też coś zmieniać?
    Ok dzięki za pomoc mam nadzieje że teraz przestanie mi zrywać przesyłanie po ftp
     
  8. jak781

    jak781 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2013
    Posty:
    74
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    CK
    Taka moja rada. W konsoli w oryginalnym dashu w ustawieniach sieci ustaw sobie "Automatycznie", a na routrze spisz sobie adres MAC z konsoli i zarezerwuj dane IP :) U siebie jak ustawilem recznie to cos mi nie do konca dobrze dzialalo, bo niekiedy sam z siebie internet mi sie rozlaczal. Teraz jak ustawilem w routerze, tak jak Ci napisalem jest GIT :)

    Pozdro.

    Edit:

    W takim razie w lapku w CMD, wpisz sobie "ipconfig/all" i stamtad spisz sobie adresy DNS, ip, brame domyslna i wprowadz do konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  9. bass00

    bass00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    Ja nie mam konsoli podpiętej do neta jedynie podpinam do lapka i w tedy się dzieją problemy z połączeniem

    Jeszcze raz wszystkim dziękuje wreszcie udało się przesłać gre po ftp bez problemu dodam że problem się pojawił kiedy zmieniłem dash 14719 na 16203

    Jest pierwszy minus tej operacji nie moge teraz na szybko przepiąć kabelka i pobrać okładek do gier:grumpy:
     
Wczytywanie...

Poleć forum