1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ix 1.5.1 czy I.6 Zajrzyj i pomóż

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Fasto, Październik 16, 2009.

  1. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    To tak poważne pytania do was proszę o odpowiedzi.

    To tak;

    Mam Ixtreme 1.6 i co radzicie zostawic to 1.6 i każdą pobraną grę uruchamiać za pomocą activate.iso czy przerobić do 1.5.1 i odpalać bez problemu każdą grę nawet z wave 4?

    Po drugie;

    Czy na 100% jest potwierdzone,ze na1.5.1 będą bezproblemowo działały gry z wave4,3,2

    Po trzecie;

    Tu takie pytanko jak bym miał już wgrywac to 1.5.1 to zastanawia mnie jedno bo po wypakowaniu folderu z ixtreme 1.5.1 mam foldery samsun,liteon,Hitachi,benq mnie interesuej liteon no to w folderze liteon jest plik bin to wiem co robic ale po wypakowaniu tego ixtreme jest też taki plik spakowany ixDef.1.51 co z tym się robi? po wypakowaniu tego są dwa pliki folder __MACOSX i plik ixDef(Dokument XML) zastanawia mnie trzy trzeba gdzieś te pliki wrzucac czy nie?czy normalnie ino plik bin interesuje mnie?

    Po czwarte;

    POWIEDZCIE 1.5.1 WGRAC CZY ZOSTAWIC 1.6

    Po piąte ostatnie;

    Proszę o odpowiedzi na te pytania,z góry dziękuję.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ja bym wolał poczekać na nowego iX, jednak to już Twój wybór :)

    Na głównej stronie ABGX360 jest napisane, że na iX 1.51 działa wszystko

    Mam nadzieję, że zrozumiesz :) Jak nie to Ci wytłumaczę ;)
     
  4. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    proszę o wytłumaczenie oco chodzi z tym.

    czy musze to gdzieś dogrywac na pendriva te pliki czy jak? prosze o pomoc.
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Dokładne tłumaczenie mojego autorstwa:
    :)

    To co w () to sam dopisałem :) Innymi słowy: masz iX 1.51 grasz we WSZYSTKO bez żadnej zabawy w patchowanie, activate.iso itp
     
  6. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    czyli co ten plik ixDef.1.51 to jest coś takiego jak instrukcja powiedz mi musze to coś z tym robic czy nie czy tylko plik bin mnie interesuje bo nie wiem co z tym ixDef.1.51

    muszę ten plik gdzieś dogrywać?

    proszę o odpowiedz.
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Niestety co do przerabiania ja się na tym nie znam to Ci z tym nie pomogę :)
     
  8. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    PROSZĘ LUDZI O POMOC CO SIĘ ROBI Z TYM PLIKIEM ixDef.1.51 wgrywa się go gdzieś czy nie? proszę o pomoc tych którzy się na tym znają.
     
  9. Kaliberek

    Kaliberek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    300
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Na Twoim miejscu bym poczekał na 1.7 bo niewiem czy jest sens ryzykowania przeróbki na 1.51.
     
  10. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    Jak masz w domu sprzęt do przerabiania to dla własnej wygody możesz sobie zrobić 1.51 :D ale jeżeli masz gdzieś wysyłać konsole i płacić to odpuść i czekaj
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    plik *.def jest dla Jungleflashera
     
  12. soulboss1

    soulboss1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków/Bristol
    przeciez 1.51 to to samo co 1.6 tylko ze w 1.6 jest mozliwosc dzieki cdr z xboxa robienia kopi z orginalnych gier... z tego co wiem:)
     
  13. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    ale na iX 1.6 nie działaj gry spatchowane i gry z wave4.. A na iX 1.51 działa
     
  14. soulboss1

    soulboss1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków/Bristol
    ja słyszałem od goscia ze sklepu z konsolami ze wszystko smiga bez problemu mam juz cars na dysku czekam na plyty moze jutro juz beda to nagram i sprawdze mam 1.6
     
  15. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale wave4 to jest nowy i nie pójdzie na iX 1.6

    Na stronie ABGX360 nawet masz napisane, że na iX 1.6 nie chodzą gry spatchowane na wave2 i gry na wave4...
     
  16. soulboss1

    soulboss1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków/Bristol
    no widze tak jest napisane... jutro powinienem mieć płyty to sprawdze. albo chociaż żeby cod4:mw2 był wave3 ;)
     
  17. AnarchyMen

    AnarchyMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2008
    Posty:
    509
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grudziądz
    Boss a niech będzie nawet w 4 i co z tego jak zagramy i tak za pomocą activeiso czy jakoś tak ;D
     
  18. MARINO

    MARINO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    A ja mam ixtreme 1.5 i się zastanawiam czy by sobie nie wgrać 1.51. Bo nie mogę grać w żadną nowszą grę i już na półce mi się kurzy nfs shift i sbk 09 :/.
     
  19. Graczdari

    Graczdari Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak umiesz to sam sobie zrobić to w czym problem? Inna sprawa jakbyś musiał płacić. Ale jak umiesz to wgrywaj 1.51 :) I Przeczekaj do powiedzmy tego 1.7
     
  20. Fasto

    Fasto Banned

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    243
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Korczyn
    ale powiedzicie mi gdzie ten plik w jungleflasheru się dodaje i kiedy?

    bo pobralem też druga paczke ixtreme 1.5.1 taką

    iXtreme 1 51 and Jungleflasher 1 51 READNFO - TeamJungle

    i po wypakowaniu nie ma tego polku def ino są foldery samsung liteon itp i w folderze liteon jest tylko plik winrar ixtreme1.5.1 finall i po wypakowaniu tego jest sam plik ix.151 bin a nie ma tego def to moze to def jest mi nie potrzebne? jak w jednym firmware dają a w drugim nie ma proszę o odpowiedz.
     
  21. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Jak już zostało powiedziane, gry z wave 2,3,4 działają na obu. Przy iX 1.6 należy zastosować activate.iso. Płytka ta potrzebna jest także przy uruchamianiu gier po konwersji z wave 3 na 2 na flashu 1.51. Jak podaje zagraniczna scena związana z tematem, granie online na 1.51 i 1.6 jest w miarę bezpieczne gdy stosujesz poprawnie spatchowaną gierkę - pomyślne sprawdzenie przez abgx(który niby sprawdza poprawność najważniejszych danych, chociaż sypie jakieś błędy związane z brakiem pełnej obsługi wave 4).

    Więc, po co ewentualnie czekać na nowego iX'a? Źle spreparowane gierki wave4 nie powinny uruchamiać się na nowym iXtreme 1.7(?). Natomiast przy użyciu obrazu aktywującego, wymuszasz pominięcie pewnego algorytmu sprawdzającego poprawności kopii pod względem bezpieczeństwa. Podobnie sprawa ma się z 1.51 - o ile sprawdza gierki do wave3 włącznie, nie robi tego dla wave4 i prawdopodobnie kolejnych. Po prostu je uruchamia.

    Wprowadzanie kolejnych "wave" powiązane jest z uaktualnianiem dashboardu przez microsoft. Dopóki więc, nie zajdą innowacyjne zmiany w oprogramowaniu x360(coś nowszego od NXE lub umyślna aktualizacja wymierzona w piratów), iXtreme 1.51 powinien być wystarczający do uruchamiania WSZYSTKICH kolejnych wave'ów.

    !!PAMIĘTAMY WIĘC O KORZYSTANIU TYLKO ZE SPRAWDZONYCH KOPII!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum