1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iXreme 1.6.1 na LT 1.9

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fipii, Lipiec 1, 2011.

  1. fipii

    fipii Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Posiadam przeróbkę napędu Lite On v2 (ten w którym do wyciagniecia keya potrzebny jest probe, bądź własnoręczny schemat z igłami). Jest na nim iXtreme 1.6.1. Gry które mnie interesowały działają. Niedawno zaktualizowałem dasha płytą z Kinect Adventures (po zakupieniu kinekta). Nagrywane gry działają nadal, jednak do tych nowszych muszę wykorzystywać "dysk aktywacyjny"
    I teraz moje pytanie, czy do instalacji LT 1.9 potrzebuje powracać do orginalnego firmware napędu, czy po prostu robię aktualizacje do 1.9? Plik key, dummy.bin i inne posiadam.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. MrDynamite13

    MrDynamite13 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak masz 1.6 to robisz tak.
    Rozbierasz konsolę i napęd. Wyciągasz key metodą PhatKey(najbezpieczniejsza), dummy jest z 1.6 ale to nie jest wazne ponieważ chodzi o sam klucz. I w tym momencie wgrywasz 1.9(tylko sprawdź czy masz Dash. 0.1.13cośtam. Jeżeli nie to najpierw wgraj ją np. Ze strony xbox.com a później rób phatKey i flash.
     
  4. fipii

    fipii Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A to ten klucz który wyciągnąłem wcześniej nie będzie przydatny i trzeba na nowo wyciągać?
     
  5. MrDynamite13

    MrDynamite13 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Skąd go wyciągnąłeś, jaką metodą i przy jakim flashu(oryginalny czy z 1.6?)

    Woohoow, 31 post w trzy dni(nieźle)
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Jesli masz klucz to nie musisz wyciagac..


    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  7. MrDynamite13

    MrDynamite13 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Może musi, jeżeli wyciągał metodą dummy from iXtrem nie wejdzie mu 1.9(miałem Error przy próbie zrobienia tak(dwie konsole tak próbowałem))
     
  8. fipii

    fipii Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. MrDynamite13

    MrDynamite13 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    69
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok. To wgraj normalnie używając tamtego dummy.bin i będzie diząłać.
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    heh nie wprowadzaj w błąd.....manulanie spoofujesz klucz plikiem bin i dziala
     
  11. kiko

    kiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy, Poland
    Powiedzcie co zrobiłem nie tak:
    Wyciagnalem wszystkie bin z napedu z iXtreme 1.6.
    Zrobilem wszystko wg filmiku i naped nie dziala - tzn nie wczytuje zadnej plyty.
    Wgralem plik orig-74850C-1a000.bin
     
  12. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28050
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    No tak nie czyta piratów bo wgrałeś oryginalny soft na którym piratów Ci nie odczyta. Wrzuć teraz dasha 2.0.13599.0 a potem wgraj LT 1.91
     
  13. kiko

    kiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy, Poland
    oryginałów też nie czyta.

    dodam że posiadam oryginalny klucz zaraz po zakupie xa
     
  14. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Nie pisz posta pod postem, masz taki magiczny przycisk jak edytuj post.
     
  15. kiko

    kiko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy, Poland
    OK. Udało mi sie z tym uporać. Okazało się ze obluzowała mi się taśma w napędzie, która była powodem nie czytania płyt. Później wgrałem LT+1.91 i poszło. Mimo to na NFS SHIFT nie chce sie odpalić :(
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. bodek
    Odpowiedzi:
    10
    Wyświetleń:
    864
  2. przoms
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    592
  3. KKRISpl
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    1250

Poleć forum