1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

ixtreme 1.6 klucz napędu pytanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jazin, Listopad 13, 2010.

  1. jazin

    jazin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam mam problem mianowicie w czerwcu 2009 wgrałem sobie przeróbke ixtreme 1.6 ale gościu mi miał nagrać klucz napędu na płytke ale jakoś ja o tym zapomniałem i teraz jak bede sobie chciał wgrać tego lt+ to sobie go nie wgram bo niemam klucza napędu ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Klucz napędu można będzie odczytać poprzez opcję Dummy from ixtreme w jungleflasherze. Dopiero od LT 1.0 wzwyż nie da się tego zrobić.
     
  4. songoku1232

    songoku1232 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej.
    Mam takie pytanko.
    Mam konsolę bez napędu, i bez klucza. Klucza już nie wyciągnę bo dash jest zbyt nowy. Mam pytanie czy jak wstawie jakikolwiek z przeflashowany np ix 1.51 to wiem że oryginały nie bądą działały bez klucza. Wiem też że audio i filmy DVD będą trybiły. A czy będą chodziły kopie gier ?

    ps. bo coś kiedyś obiło mi się o uszy że przeflashowane napędy bez klucza odtwarzają kopie, audio i filmy dvd, lecz oryginały nie.

    teraz tylko jakiego flasha to tyczyło. ix 1.xx czy lt ? Kojarzy ktoś

    z góry dzięki
    Pozdrawiam
     
  5. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ixtreme 1.6 brak klucza
    Dummy from ixtreme a jeżeli ta opcja nie dziala wyskakuje blad to co robic ?
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    to znaczy że nie masz 1.6, ewentualnie wrzuć foto błędu to powiem coś więcej.
     
  7. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Byl ixtreme 1.6 i wgralem dash 2.0.15574.0 ktory mi usuna przerobke teraz probuje odczytac klucz napendu za pomoca USB Probe V3 Delux Spider i ciagle blendy wyskakuja napend to Litona DG-16D2S 74850C robie wszystko według poradników z forum

     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wylaczasz tylko 3.3v jak napisze, zeby wyłączyć zadilanie wylaczasz cale, czekasz 10s wlaczasz. Jesli sie nie udaje, twoj kontroler jewt zły

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak to wyglada
    http://zapodaj.net/e8675a90c32e2.jpg.html

    [​IMG]
    wyskakuje mi ten komunikat odkładam probe wyłączam przeliczniki czekam 5 sekun i wlaczam ponownie i PhatFailed nawed jak odczekam 10 sekund to samo
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wina kontrolera, sprobuj ze 100x moze zalapie. Jak nie na innym pc

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    NVIDIA NForce MCP2 IDE Controller nie kompatybilny ?
    a moze wyłączyć RAID na tej płycie głównej ECS N2U400-A
    tylko w jaki sposób ? badz instalka CK3i drivers ?
     
  12. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    probowalem szczytac klucz napendu i nic nie idzie dopiero teraz zauwaylem ze czerwony kabelek ktory idzie do do plytki od power calba jest nie przylutowany tylko 2 sa zielony i czarny czy to tak ma byc >?
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  14. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    to czyli uszkodzone ? i trzeba to przylutować ?
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  16. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  17. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam ponownie przylutowałem ten kabel i doszedłem do tego iz klucz mi weryfikuje ale przy stage 2 mam failet i nie moge go zapisac
    1 moze moj pc ma zly kontroler - co powinienem do kupic aby to naprawic
    2 czy jezeli juz dochodze do stage 2 to warto to dokupywać
     
  18. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    kontroler sata na pci z chipsetem via, nie zaden promise, bo taki nie bedzie dzialac jak nalezy
    jesli sie nie myle to ten jest ok
    Chipset VIA VT6421A
     
Wczytywanie...

Poleć forum