1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iXtreme 1.6

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Norbert xbox, Grudzień 15, 2010.

  1. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Mam konsolę z iXtreme 1.6. Wgrałem nowego flasha(tego pod kinekta), którego miałem razem z grą Assassin's Cred III. I nie chodzi mi ta gra ze strony, z której ją ściągnąłem większość osób piszę, że chodzi im bez problemu. Próbowałem odpalać z Activate.iso pokazywało w menu głównym konsolki, że gra jest w napędzie, ale nie chodziła. Inne gry mi chodzą, np. Call of Duty Black Ops.

    Przepraszam za błędy i pozdrawiam.

    Czytałem już kilka postów na podobny temat,ale żaden nie pomógł.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Niw wgrałeś nowego flasha tylko dashboard Kinect. Masz w napędzie flasha 1.6 i na nowym dashu próbowałes odpalić grę z ap25 czyli nowym zabezpieczeniem. Jedno jest już pewne - zostałeś oflagowany do bana więc nie radzę Ci już kiedykolwiek podłączać się do live. Możesz grać juz jedynie offline. Żeby chodziły Ci nowe gry z ap25 (black ops nie ma ap25) to musisz zrobić upgrade flasha w napędzie z 1.6 do Lt plus (najlepiej w wersji 1.1)
     
  5. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety nie jestem zbyt obeznany w takich sprawach jak tam pokazano. Ktoś już wykonuje takie przyrubki? I czy każda now gra będzie pod to? Ale narazie nie mam bana?
     
  6. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wpisz na allegro flash xbox360, może znajdziesz kogoś w swojej okolicy.

    Każda gra będzie działała pod LT+1.1 (pamiętaj, że gry z AP25 [NFS:HP, AC:B, FABLE 3] trzeba spaczować przed nagraniem, inaczej nie będą działać, nawet na LT+, gry bez AP25 nagrywasz normalnie, LT+ obsługuje wszystkie wave)

    Przygotowanie Obrazu ISO do gry na LT+
     
  7. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale Fable III mam i chodzą normalnie.
     
  8. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jaki masz napęd? Fable 3 nie ma "pełnego ap25" bo to pierwsza taka gra.
     
  9. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Lite-on z tego co wiem, konsola jest z końca 2009r. to wtedy już chyba Lite-on dawali
     
  10. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    I fable 3 chodzi Ci na ix 1.6 i nowym dashu z płytki Ac brotherhood?
     
  11. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie ma szansy, żebyś uruchomił gry z AP25 bez LT+, chyba że masz Hitachi 46 / 47 / 58 / 59 (a nie masz).
     
  12. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A z tym do bana to jak jest jeśli nie będę wchodził na Live to nie mam się o co martwić? I czy każda nowość będzie pod ten LT+?
     
  13. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak nie wejdziesz na live to luz.Ściągnij sobie programik xval, wpisz do niego dane z zakładki "dane systemowe" czy jakoś tak i Ci pokaże - ja masz ap25 failed to masz flagę.
     
  14. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Masz oflagowaną konsolę, bana nie masz. Jak wejdziesz na LIVE dostaniesz bana na 100% (oczywiście nie od razu, po pewnym czasie).
    Jedyne co się z tym wiąże to brak możliwości grania na LIVE i utrata gwarancji.

    [Tutorial] Jak sprawdzić czy nasz Xbox 360 jest oflagowany ?


    Fable 3 na 100% też Ci nie działa - sprawdź go teraz jak nie wierzysz :)
     
  15. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ten program to na PC? A jak grałem w Fable 3 to nie miałem Dasha pod kinekta.
     
  16. tysonic

    tysonic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    To już teraz Ci Fable 3 nie pójdzie. Poczytaj sobie na forum bo jest o tym masa materiału i informacji.
     
  17. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A mogę przetestować nic się nie stanie?
     
  18. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18

    Zobacz czy masz flagę, kilka postów wyżej dałem Ci odnośnik do tutoriala.
    Póki co nie sprawdzaj Fable 3, może nie masz flagi.
     
  19. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już zrobiłem to wcześniej chodzą normalnie. Sprawdzę tą flagę.

    Failed AP25 Challenge

    A mogę spokojnie grać w Fable 3 i nie bać się o ban? Nie wchodzę na Live.
     
  20. Norbert xbox

    Norbert xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I czy mogę przerobić Xboxa na LT+ i grać w te nowe gry?
     
  21. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli działa Ci Fable 3, to graj, bana nie dostaniesz jeżeli nie podłączysz się do LIVE, offline MS nie rozdaje banów.

    Tak możesz wgrać nowy fw do konsoli - LT+1.1 (najnowszy) i wszystkie gry będą Ci działały. Pamiętaj, żeby paczować gry z AP25 przed nagraniem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum