1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iXtreme 1.6

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez DF Apache, Sierpień 12, 2009.

  1. DF Apache

    DF Apache Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wien
    (Zdaje sobie sprawę że temat poleci do kosza ale muszę to po prosty wiedzieć więc proszę o odpowiedz przed usunięciem tematu dziękuje) a więc ostatnia kiedy przerabiałem gry na Xksa posiadałem iXtreme 1.4 siedziałem w temacie i wszystko było jasne natomiast teraz mam iXtreme 1.6 i jestem troszkę zagubiony ilością programów jakie powstały mniej więcej wiem co i jak ale nie obeszło się bez zadawania sobie pytań wiec może przejdę do rzeczy a więc iXtreme 1.6 obsługuje tylko wave 3 więc jak np: ściągnę starszą pozycję jak Prince of Persia która działa tylko na wave 2 to czy jest jakiś program który to przerabia, następnie wystarczy mi tylko program Abgx360 to określenia czy dana płyta jest oki bo kiedyś używałem XDVDMulleterBeta10.2 dziękuje i czekam na odpowiedzi

    Mam jeszcze jedno pytanie ponieważ w tutku było napisane żeby tą opcję zaznaczyć (tą na czerwono) ale nie wiem co to oznacza i czy jest wymagane do iXtreme 1.6

    [​IMG]

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maxim007

    maxim007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2007
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wszystkie strasze gry beda tobie chodzić pod 1.6 normalnie. Gdybys miał nadal 1.4 to nowsze tytyły (wave3) musiałbyś przerobić programem 3rd wave patch, co zajmuje 10 sekund. ALE (!!!) tak przerobiona gra i wejście na XBOX Live jest praktycznie równe zbanowaniu. Więc jęsli wchodzisz na liva to odradzam.
    Jednak ty już masz 1.6 więc nic nie musisz robić.

    Co do programu to obecnie (moda?) Abgx360 zastapił dawniej uzywanego DVDMulletera.

    Skoro siedziałeś w temacie to wiesz, że ImgBurn nadal działa tak jak działał i tu się nic nie zmieniło.

    POMOGŁEM ? KLIKNIJ DZĘKUJĘ!
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to nie chodzi o mode ale o to ze XDVDMulleterBeta10 nie jest juz wspierany (tzn nie jest uaktulaniany) kiedys obydwa programy korzystaly z jedej bazy teraz baze auktulania tylko abx360
    wiec pozostaje tylko abgx360
     
  5. kojot84tp

    kojot84tp Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem z $SystemUpdate

    Witam!
    Bardzo przepraszam, ze wcinam się w temat, ale nie mogę znaleźć pomocy od ponad miesiąca i zwracam się do wszystkich i wszędzie gdzie się da. Najwyżej nikt mi nie pomoże, nic nie trace. Sprawa jest następująca. Ściągnąłem gry jak zawsze, nagrałem i okazało się, że nie działają. Straciłem kilka płyt. Zajrzałem w plik obrazu a tam oprócz audio i video był folder o nazwie "$SystemUpdate" Jak się później dowiedziałem jest to plik aktualizacyjny, tylko nie wiem co on ma aktualizować, skoro mam konsole po przeróbce i nigdy do internetu jej nie podłączałem. Sama aktualizacja się nie uruchamia u mnie. Próbowałem edytować obraz, usuwałem ten folder, ale po nagraniu też nic nie pomogło, nadal gra nie działa. Próbowałem spatchować gre, ale niestety ten sam rezultat. Jeśli ktoś kuma o co chodzi i jest bardziej oblatany w temacie to proszę bardzo o pomoc.
    Pozdrawiam serdecznie
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    kojot84tp - nie dubluj postów
     
  7. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak szczerze to znasz kogos kto zostal zbanowany przez to?? Czy tylko piszesz to co inni??
     
  8. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Nie kombinuj z tymi obrazami gier tylko aktualizuj ixtreme w napędzie.Folder z auktualizacjami jest dla tych którzy maja starego dasha i moga sobie z płyty dokonać aktualizacji.W Twoim przypadku pewnie masz stary soft w napedzie dlatego gry Ci nie działają.
     
  9. DF Apache

    DF Apache Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wien
    Wielkie dzięki wszystkim właśnie takiej odpowiedzi potrzebowałem :D a co do tego obrazka którego podałem wyżej to mam zaznaczyć tom opcję, jest ona wymagana dla iXtreme 1.6
     
  10. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Zostaw to zaznaczone choc ta opcja akurat w Twoim przypadku nie wiele zmieni.To jest ważne dla posiadaczy starszej wersji iXtreme.
     
  11. kojot84tp

    kojot84tp Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niewiele mi to mówi...próbowałem aktualizować cokolwiek z płyty, na której był ten plik...nie działa to u mnie, więc nie rozumiem co masz na myśli pisząc o starym sofcie w napędzie...
     
  12. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    kojot84tp pisałem o firmware napędu.Folder o którym Ty piszesz to auktualizacja dasha a to dwie różne rzeczy.Napisz dokładniej co masz na myśli"gry mi nie działają" jaka gra?Jaki masz firmware w konsoli?
     
  13. chasm47

    chasm47 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kojotowi zapewne chodzi o to, że wyświetla się informacja, że płyta jest nieczytelna (białe tło, logo x360, informacja po angielsku).

    Mam to samo. Pytanie: czy jest to związane z tym, że trzeba zaktualizować iXtreme z 1.6 na 1.61? Czy może wystarczy podpiąć konsolkę do sieci, żeby się zaktualizowała?
     
  14. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Jak podepniesz do neta to bana wylapiesz, na 1.61 powinno dzialac
     
  15. Aztek_PL

    Aztek_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Jestem tu nowy i nie mogę założyć nowego tematu :( Mam taki problem:

    NAPĘD: BENQ (Lite-on Philips)
    SOFTWARE: iXtreme 1.6

    Do tej pory grałem normalnie (tzn. patchowałem niektóre gry na wave3 jak trzeba było) i wszystko śmigało. Dzisiaj wypaliłem 2 nowe gry; CoD4:MW2, oraz GTA IV: EfLC (oczywiście patchowane na wave3). Zainstalowałem gry na dysku, odpalam i... wyświetla się czarny i okienko: "Wymagana aktualizacja...." wybieram żeby aktualizował, bo inaczej gry nie odpalę, ale konsola włącza się ponownie i cały czas wyświetla ten sam komunikat, tzn. proszę o aktualizację (pasek postępu idzie jakby normalnie).
    Później jak wychodzę do menu i wchodzę do gry to znów to samo. Po tym zmienił się tylko fakt, że nie mam awataru, bo gdy chcę go zrobić wyskakuje błąd, że trzeba do x-live się podłączyć.
    Co muszę teraz zrobić żeby móc grać w te gry?

    PS: Starsze gry (GTA IV, CoD4 itp.) działają normalnie
    PS2: Nie mam podłączonego XBOXA do internetu
    PS3: Przepraszam że taki długi post, ale chciałem dokładnie opisać problem. Proszę o pomoc.
     
  16. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Musisz zrobić aktualkę offline przez pendriva

    Wpisz w szukacje: Dashboard offline i znajdziesz
     
  17. Aztek_PL

    Aztek_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I po tym będą wszystkie gry śmigały?
     
  18. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Tak spokojnie. To jest normalne - a nie aktualizuje Ci się z płyty bo masz spatchowany obraz
     
  19. Aztek_PL

    Aztek_PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękuję :) Wybieram ten 1szy sposób zaznaczony na czerwono (tzn. zgrywam update na pendrive).
    Pzdr
     
Wczytywanie...

Poleć forum