1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iXtreme Burner max problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez darek_dtx, Październik 26, 2011.

  1. darek_dtx

    darek_dtx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Posiadam naped Liteon iHas124-19B.
    Zrobiłem zmiane fw jak w tutorialu zawartym na stronie i mam problem z nagranymi plytami.
    Uzywam plyt Verbatim MK003 i zadna gra ktora nagralem, nie chodzi mi na Xboxie. ( LT 2.0 naturalnie na pokladzie )
    Nagralem BF3 i Forze 4. Proces nagrywania i weryfikacji OK i nie zglosil mi IMGBurn(najnowsza wersja) zadnych bledow, tak wiec powinno byc OK.
    Niestety zadnej z tych gier, nie da sie zainstalowac na dysku.Dochodzi do 49/50 procent i wyskauje napis, ze plyta jest brudna, skorzystaj ze szmatki itp.
    Macie moze pomysły co jest nie tak? Dodam jedynie iz inne gry sie instaluja ( GOW 3 nagrane stara metoda do 97% takze sie instaluje bez problemu) i chodza bez problemu.
    Zmarnowalem juz 4 plytki ( w sumie to i tak nie wiele liczac koszty oryginalu) i nie chce juz nagrywac plyt, ktorych sie nie da zainstalowac.

    Pozdrawiam i z gory dziekuja za kazda pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jaka predkosc nagrywania?wlaczone OPC przy 4x? Jak tak to sprobuj predkoscia 2,4x bez OPC. Długo się nagrywa ale dziala na 100% bo ja tak nagrywałem.
     
  4. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @darek_dtx:
    Inne gry XGD3 działają? Jaki masz napęd w konsoli?
     
  5. antonio350

    antonio350 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbuj po komunikacie jeszcze raz uruchomić instalacje na dysk konsoli.Zupełnie od początku.Ja miałem kilka takich przypadków
     
  6. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    wlaczyles?
    - Online HyperTuning (Enabled)
    - OverSpeed (disabled)
    - Force HyperTuning (enabled).
    po drugie pisales ze
    Proces nagrywania i weryfikacji OK i nie zglosil mi IMGBurn(najnowsza wersja) zadnych bledow, tak wiec powinno byc OK.
    To problem lezy na konsoli , wyczysc pamiec podreczna w systemie xboxa.
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    jw. bardzo wazne :)
     
  8. darek_dtx

    darek_dtx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko gry Xgd3 nagrane starym sposobem ( czyli opcja "truncate") dzialaja i instaluja sie bez problemu.
    Plytki wypalalem x4 z OPC jak i x2,4 bez OPC i zadnej nie da sie zainstalowac, pomimo tego, iz proces weryfikacji jest OK.
    Naped w konsoli to Liteon V2
    darmon: tych opcji nie wlaczalem ( zgodnie z tutkiem dla plyt innych niz Verbatim, ale jesli sie myle i dla Verbatimkow jest tak samo to prosze o odp):
    - Online HyperTuning (Enabled)
    - OverSpeed (disabled)
    - Force HyperTuning (enabled).
    W takim razie pozostaje mi wyczyszczenie pamieci podrecznej. Aktualnie jestem w pracy, ale domyslam sie iz nie jest to zadna skomplikowana sprawa. Jesli jest inaczej to poprosze o odp. i sprawdze to po godzinie 16.
    Pozdrawiam i dziekuje za wszystkie rady.
    Poinformuje was jeszcze jak sprawa wyglada w nastepnym poscie.
     
  9. darek_dtx

    darek_dtx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pamiec podreczna wyczyszczona, ale problem pozostal.
    Tym razem instaluja sie gierki tak do 58/59% i wywala komunikat o brudnej plycie itp.
    Koncza mi sie pomysly tak wiec dalsze sugestie mile widziane
     
  10. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    zepsuty laser być może
     
  11. darek_dtx

    darek_dtx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Domniemam, ze chodzi o laser w Xboxie.
    Jesli rzeczywiscie laser "umiera" to co bede musiał zrobic ?
    Zwykła podmiana napedu na nowy czy jakies inne "czary-mary"?
     
  12. AjnSztajn

    AjnSztajn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    225
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Spróbuj kalibracji na jakiś czas pomoże.
     
  13. darek_dtx

    darek_dtx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Temat juz do zamkniecia.
    Dzieki "darmon"
    Po wprowadzeniu Twoich ustawień, plytki nagrywaja sie jak powinny.
     
Wczytywanie...

Poleć forum