1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

iXtreme i activate.iso

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez K4ROL, Styczeń 5, 2010.

  1. K4ROL

    K4ROL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    kupilem Xboxa 360 z drugiej reki.
    Chcialbym sie dowiedziec jak to jest z iXtreme.
    Wiem ze jest kilka wersji iXtreme tak samo jak i rozne wersje WAVE w grach.
    Jak to sie ma do siebie, jakie wersje wave chodza na jakim ixtreme.

    Nie wiem czy moj Xbox jest przerobiony.
    Co sie dzieje po wlozeniu kopii gry do nieprzerobionej konsoli poza tym ze gra nie odpali? czarny obraz, automatyczne wysuniecie tacki, czy jeszcze cos innego?

    U mnie po wlozeniu kopii GTA IV Episode, czyli WAVE4 gra jest rozpoznawana jako film DVD i wlacza sie odtwarzacz filmow w Xboxie.
    Czy to znaczy ze mam jakiegos iXtreme ale niekompatybilny?
    Czy ta gra odpali za pomoca activate.iso ?

    Na drugim Xboxie ta sama gra chodzi bez problemu. Jaki moze siedziec iXtreme na tym drugim?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Nware

    Nware Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    iXtreme pozwala na uruchomienie kopi gier, lecz by temu zapobiec microsoft wprowadza nowe zabezpieczenia w grach, czyli wave. W odpowiedzi ze strony sceny xboxowej tworzone są nowe firmware'y do napędów. Obecnie najnowszy iXtreme 1.61 jest dostępny dla wszystkich napędów, odtwarza wszystkie kopie gier także z najnowszym wave 4 lub też 5. Wcześniejszy iXtreme wersja 1.6 nie potrafi odtworzyć gier z wave 4 lub tym bardziej nowszego wave 5. Dlatego stworzono płytę activate.iso by napęd wczytał polecenie ominięcia wave na kopi gry, takie działanie płytą activate nie zapewnia nam "ixtreme" czyli umownego "bezpieczeństwa" grania na xbox live bez zbanowania konsoli.
    Płyta activate.iso jest tylko dla iXtreme 1.6 wszystkie inne nie odpalą.
    Obraz płyty activate.iso z programem do flashowania RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    Najnowszy Firmware iXtreme 1.61 dla wszystkich napędów RapidShare: 1-CLICK Web hosting - Easy Filehosting
    Sprawdź jakąś starszą grę z wave 3, może masz przerobiony tylko starszym iXtreme. Jeżeli nie jest przerobiony to gra wyświetli się jako film DVD "Odtwórz DVD" i tyle. Tak jak pisałem gra odpali za pomocą activate tylko gdy masz iXtreme 1.6 by sprawdzić czy masz 1.6 lub starszy włóż najlepiej jakąś grę z wave 3 lub mniej.
    Druga konsola jeżeli odpala normalnie GTA IV episodes from liberty city gra ta ma zabezpieczenie wave 4 więc konsola ma na pewno iXtreme 1.61.

    ------------------------------------------------------------------
    Post #20
     
  4. qatroo

    qatroo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp prosta dla Ixtreme 1.61 , 1.6 , 1.51 są wave 3 dla nowszych wave 4 a dla starszych od 1.51 wave 3 i 2 :) jest program do zmiany wave spróbuj - waves patcher v1.2.2 są poradniki na forum i na google :) Pozdro
     
  5. K4ROL

    K4ROL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok a moze mi ktos powiedziec czy zwykla GTA4 ma wave 3 czy inny?
    albo prosil bym o podanie jakiejs gierki ktora by zajmowala jak najmniej miejsca z wave 3, mam wolny transfer a chodzi tylko o sprawdzenie iXtreme

    PS. kiedy wyszla wersja 1.61?
     
  6. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Zwykłe gta IV ma jak dobrze pamiętam wave 2.
     
  7. csbeny

    csbeny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    hmm, albo mnie cos ominelo, albo jest przeznaczony do wszystkich... za wyjatkiem LiteOnow :p
     
  8. Dexterr

    Dexterr Banned

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A co z informacjami na temat Ixtreme LT temat zamknęli wszyscy czekają
     
  9. ewernewest

    ewernewest Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    csbeny jest iXtreme 1.61 do liteonow ;p
     
  10. qatroo

    qatroo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2009
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Jest program do sprawdzania Wave już go podałem :) - waves patcher v 1.2.2
     
Wczytywanie...

Poleć forum